Govindam

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

HUOM! Ravintola on suljettu.

Aamun sumuverho oli käsin kosketeltavaa ja utuista teemaa jatkaen vetelin vesiharson peittämän kaupungin kaduilla kuin sumuisten vuorten gorilla, etsien ravintoa Krunikan kauniilta kujilta. Tallustelin varmoin askelin kohti Krishnojen kansoittamaa kasvisravintolaa joka sijaitsee Liisankadun “päädyssä”, Liisanpuistikon sekä Zinnkellerin vieressä.

Vegetarian and vegan food made by the Krishnas available at this small restaurant in Kruunuhaka. The starter lentil (dal) stew and dessert were excellent.

Other good restaurants in the area are Korea House, Zinnkeller and Qulma.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Tämä vege-/vegaaniruokaa valmistava ravintola tarjoaa lounaaksi joko pienen (8,70e), normaalin (9,70e) tai ison (10,70e) version päivittäin vaihtuvasta annoskokonaisuudestaan tai sitten vegeburgerin (5,50e!). Loppuun saa myös jälkkärin (1e) niin halutessaan. Tänään tarjolla oli: Chana Dahl eli linssimuhennos, kurpitsa Dalna eli kikhernemuhennos perunoilla ja kurpitsalla, Mun Pakora eli munakoisofritti kikhernejauhotaikinalla, salaattia ja riisiä sekä loppuun Gulab Jamun eli (ilmeisesti) jonkinlainen evaporoidusta maidosta väsätty pulla joka on (ehkä) uppopaistettu.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, ruoat tuodaan pöytään. Aseet ja vedet löytyvät tiskin vierestä. Itselle valikoitui normaalin kokoinen lounas sekä jälkkäri, kun sitä näin erikseen kysyttiin. Päivän lehtiä näytti löytyvän oven viereisestä hyllystä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Alkuun tuli sitä linssimuhennosta/soppaa. Tämä oli todella herkullista! Vahvat maut ja paljon inkivääriä mukana geimeissä, linssit maistuivat samettisen täyteläisille. Olisin ollut ihan tyytyväinen jo pelkästään isoon kuppiin tätä ihanaa linssimuhennosta. Nam.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Pääruoka saapui ja oli oikein kivan oloinen setti lautasella. Riisi oli melko hyvin keitettyä, paikoitellen paakkuuntunutta, mutta ei kuitenkaan kuivunutta yms. Kikhernemuhennos oli ihan ook, mutta loistavan linssisopan jälkeen tämän makumaailma jäi hieman uupumaan. Fritattu munakoiso oli sekin melko maistuvaa, mutta tässäkin olisin kaivannut vaikka jonkun dipin tms tuomaan lisämakua, nyt mentiin aika hennolla meiningillä. Salaatti oli tuoreista komponenteista väsätty, mutta kaipasi myös kastiketta. Kokonaisuutena ihan hyvä ja kevyt kasvisruokalounas, olisipa se pääruoka ollut samalla levelillä tuon upean alkuruoan kanssa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Jälkkäri kuitenkin kuittasi tämän selvästi voiton puolelle. Pienen googlailunkaan jälkeen en ole ihan varma, että mitä tämä oli, mutta todella herkullista! Jännä suutuntuma oli jotenkin hiekkakakkumainen, mutta silleen hyvällä tavalla. Kakun maku täytti suun hennolla makeudellaan ja viimeisteli hienosti aterian. Alkuruoka ja jälkkäri olivat todella oivia ja ihan pelkästään näiden takia ihan mielellään tänne tulee vähän pidemmänkin matkan päästä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Sisustus on yksinkertainen, hieman kahvilamainen ja koristeltu muutamilla itämaisilla tauluilla. Ihan mielellään täällä istuskeli lounastamassa ja seurasi Liisankadun rauhallista menoa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Asiakaspalvelu oli herttaisen ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle tämä on oikein erinomainen kohde, suosittelen käymään. Lasten kanssa ei ehkä tulisi mentyä, vähän ehkä snadi mesta ja syrjässä omilta reiteiltä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Ps. Krunikassa kävellessä tuli vastaan ex-Nälkä (nee Kasakka, joista kumpaakaan en valitettavasti ole pystynyt tänne kirjaamaan. Kasakka oli hyvä, ainakin silloin kauan sitten, Nälässä en koskaan ehtinyt käymään) ravintolan kohdalla kyltti, joka kertoi, että uutta on putkessa ja tulisi syyskuussa? Ja sitten oli tietysti Pata-Ässä, karaokepaikkojen kruunaamaton kuningas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/15/16

Pps. Rautatientorille ollaan väsäämässä jotain toria, oli kreikkalaista gyro-mestaa ja italialaista kojua jossa oli tarpeeksi parmesaania. Mikä pämä on?

URL www.govindam.fi
Puhelin 020-7107481
Osoite Liisankatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.