Abolbuna

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

HUOM! Ravintola on suljettu.

Twitteristä bongattu etiopialainen rafla rupesi kuumottamaan to do -listalla niin kovasti, että auringonsäteiden saattelemana kävelin Eerikinkatua Kannaksen viereen. Ja vaikka E.K. Fast Food olikin houkuttelevasti auki, niin pysyttäydyin päätöksessäni ja marssin tähän kahvilamaiseen pikku ravintolaan sisälle.

This unassuming cafe serves delicious Ethiopian food so come and get your injera on. And obviously there is Ethiopian coffee available also.

Other tasty African restaurants in Helsinki are African Pots and Queen Sheba.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Paikka tarjoaa lounaaksi (ja ehkä muutenkin?) kolmea lautasannosta: Kasvis (10e), liha (12e) sekä combo molemmista (12,50e). Etiopialaiseen henkeen safka tulee indsera-letuilla varustettuna ja on tarkoitus vetää letun kanssa käsin. Toki perinteiset länsimaiset aseetkin löytyvät ruoan kimppuun hyökkäämiseen. Itse valitsin tuon combon. Vesi ja ruoka tuodaan pöytään.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Annos tuli n. 5 minuutissa eteeni ja oli oikein hyvännäköinen setti kaikenlaista herkkua letun päälle kasattuna. Siitä sitten lettua riipimään ja maistelemaan. Lihapata oli aavistuksen tulista ja herkullisen makuista, lihakin oli vielä murisevan mehukasta. Tuorejuusto lihan vieressä oli hyvin neutraalin makuista kuten myös keitetty kananmunakin. Erilaiset tahnat olivat maukkaita ja se hieman happaman makuinen lettu komppasi näitä erittäin hyvin. Pinaattiperunat olivat oikein pinaattisia ja juuri sopivan kypsyisiä, näitä oli myös helppo poimia letulla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Porkkana-papuhöystö oli hieman lötkö omaan makuun, mutta toki muiden tahnojen kanssa maistui. Viimeiset letunrippeet lautasella olivat imaisseen kaikki herkkukastikkeiden rippeet itseensä ja oli hyvä lopetus tälle runsaalle ja eksoottisen makuiselle lounaalle. Kannattaa ehdottomasti käydä, mielestäni samaa tasoa Queen Sheban kanssa ja jäi vain aavistuksen African Potsin ihanuuksien (mm. se chilikastike!) jälkeen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Sisustus on pelkistetyn kahvilamainen yksinkertaisella kalustuksella, mutta mielenkiintoisilla koriste-esineillä piristetty. Iso ikkuna antoi näkymän Eerikinkadun rauhalliseen päiväsaikaiseen elämään ja tässä oli oikein mukava lounastaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Ensimmäistä kertaa (vs. African Pots ja Queen Sheba) vetelin melkein koko annoksen sormin, letun avustamana ja tämähän oli ihan hauskan erilainen tapa maistella safkaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja jaksettiin kysellä, että onko etiopialainen ruoka tuttua, tuotiin pöytään ohjeistus yms. Oli oikein tervetullut olo, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli se vegeannos, kannattaa käydä tsekkaamassa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Lasten kanssa voisi tavallaan tulla, heille tuo sormilla syönti on lähempänä sydäntä kuin itsellä ja ravintolapäivänä syöty etiopialainen safka maistui ihan kohtuullisesti. Mutta onhan tämä vähän syrjässä omilta reiteiltä, ehkä ei kuitenkaan sinun? Ja jos afrikkalaiset ravintolat kiinnostavat, niin luepa tämä Aromilehden artikkeli aiheesta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/22/16

Ps. Pokésaldo: Yksinäinen Gastly Lapinlahden puistikosta napattuna. Puistikossa on myös mielenkiintoinen patsas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/21/16

Pps. Suomen vartija bongattu eilisellä kotimatkalla.

URL www.abolethiopiancoffee.com
Puhelin 050-4393099
Osoite Eerikinkatu 43, Helsinki

2 thoughts on “Abolbuna”

  1. Haa! Kiitos maininnasta.

    Pari viikkoa sitten maksoi 14e, vaikka ero on nimellinen niin tuo 12,50e alkaa jo olla lounaasta järkevän puolella. Tarjonnassa näyttää olevan vaihteluakin. Pitää käydä uudelleen.

    Queen Sheba on mulla tyystin testaamatta, pitäisi käydä siellä joku päivä.

    1. Joo, katsoinkin, että 14e on aika hintava tuollaisesta. 12,50e ei tosiaan huomattavan paljon halvempi ole, mutta enemmän linjassa muiden paikkojen kanssa. Hyvää oli enkä olisi välttämättä huomannut mestaa ilman vinkkiä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.