Madame Kurvi

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Jahas, viimeisiä viedään ennen lomaa. Tämä jää tältä erää varmaan viimeiseksi lounaspaikaksi muutamaksi viikoksi, mutta yritän jaksaa väkertää niitä Rooman matkasta kertovia juttuja ennenkuin ihan pääsevät vallan unohtumaan.

A passable Italian restaurant located in the infamous Sörnäisten Kurvi.

Some great restaurants in the general area are Tuk Tuk, Ho’s Food and B-Smokery.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Tällä kertaa suuntasin pienen vaiheilun jälkeen Sörkk[aa/ää]n ja siellä pitkään listalla roikkuneeseen Madame Kurviin. Ja tämäkin päätös perustui puhtaasti siihen, että päivän listalta löytyi lasagne (milloinkohan tulee lasagneöverit). Paikka on siis italialaishenkistä sapuskaa tarjoava ravintola Kurvissa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Tänään listalta löytyi: Pasta con zucchine eli pastaa kesäkurpitsalla, paprikalla, gorgonzola-tomaattikastikkeella ja parmesaanilla (9,70e); Lasagne al forno (9,70e); paneroitua kampelaa (10,50e); Entrecôte (10,50e); Insalata della casa kanalla tai/ja vuohenjuustolla (9,70e / 11,50e) sekä zuppa del giorno eli kermainen-lohikeitto (8,90e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Näiden lisäksi löytyi salaattibaari (porkkanaraastetta, kaaliraastesalaatti, vihreä salaattisekoitus, salaatti-tomaatti-kurkku-rucolasalaatti, punajuurta, vihreitä pepperonichilejä, couscousia ja paria kastiketta), patonkia ja margista sekä loppuun kahvi/tee sekä jotain kakkua. Itse valitsin sen lasagnen. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Alkusalaatti oli semiok, tuoreet komponentit jne, mutta se salaattikastike mitä roiskaisin päälle oli niin etikkainen ja suolainen että oksat pois. Sen couscousin kanssa erityisesti tuo oli aika äärikokemus.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Lasagne tuli melko nopeasti, näitähän joutuu yleensä lämmittämään jonnin aikaa. Ja tätä olikin lämmitetty sitten tarpeeksi, ei ollut keskeltäkään edes haalea, toisin kuin joissain paikoissa. Noin muuten mentiin aika keskikastissa, tomaattikastike oli aavistuksen ketsuppisen oloista ja vaikkakin kastiketta oli runsaasti laidoilla, niin lasagnen keskikohdat olivat aavistuksen kuivakkaan oloisia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Lihaa oli runsaasti ja yleisesti ottaen tämä oli tällainen tuhti lounaslasagne. Ehkä loppua kohden alkoi tuntua hieman suolaiselta, mutta tämä saattoi olla myös jälkimaininkeja siitä alkusalaatista. Juustoa oli runsaasti ja se oli kuuman venyvää ja oikein hyvää. Mutta tosiaan parempiakin lasagneita löytyy, tosin ei ihan näiltä huudeilta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Sisustus oli yllättävän siisti, ottaen lokaation huomioon. Täällä oli ihan mukava istuskella ja ihmetellä Kurvin menoa ja meininkiä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli pastaa ja salaatia. Lasten kanssa en ehkä tulisi, rafla on vähän ehkä enemmän tällaiseen aikuiseen makuun.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/13/16

Ps. Chon Thong on näemmä lopetellut jo sen verran aikaa sitten, että tilallekin tullut(?) Tam Tam ravintola on ehtinyt siirtyä Alppilaan tms. Harmi, tuo Chon Thong oli ihan hauska thaikkumesta.

Pps. Voi ei, onkohan Arctic Burrito mennyt kokonaan kiinni?

URL www.madamekurvi.fi
Puhelin 09-7530709
Osoite Hämeentie 31, Helsinki

2 thoughts on “Madame Kurvi”

 1. Seuraan blogiasi jonkin verran, on pakko sanoa että suunnilleen joka toinen postauksesi on täynnä negatiivista mässäilyä, ja mikään ei tunnu olevan tarpeeksi laadukasta ruokaa sinulle. Toivon realistisia kuvauksia lounaspaikoista, en täydellisten ihmisten täydellisyyden vaatimuksia!

  1. Kiitos kommentista. Pitää sanoa, että piti oikein tavata tuo artikkeli ja siinähän ei ollut juuri mitään negatiivista. Taitaa olla sinun omaa tulkintaa tuo.

   Liian suolainen ruoka on liian suolaista. Toki henkilökohtaiset sietokyvyt ja tottumukset huomioonottaen. Ja tiedän mitä söin ja edelleenkin tuo oli tuollainen “perussettiä” edustava lasagne. Ei sen toteaminen ole mitään negatiivisuutta, vaan minun näkemys siitä ruoasta vs. ne muut mitä olen maistellut.

   Suurin osa ruoasta on keskinvertoa väkisinkin, ei se tee siitä huonoa. Mutta ei se tee siitä myöskään erinomaista. Ainakaan minun mielestä.

   Kirjoitan tänne havaintoja maailmasta kuten sen itse koen. Jos ei kiinnosta tai kirjoitukset häiritsevät, saat rahat takaisin ja voit lukea jotain muuta blogia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.