Chon Thong

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Mielenkiintoista huomata, että suurin osa käydyistä ravintoloista on nimetty jollain muulla kielellä kuin härmällä. Tänään olikin sitten vuorossa thaikkumesta hyvin jännittävällä lokaatiolla. Ensimmäinen oma koti oli juurikin näillä holleilla, Elannon leipomoa (nykyistä Kuvataideakatemiaa/Kuudetta linjaa/Siltasta) vastapäätä. Oi niitä aikoja, siinä oli pizzeria Hao Hao joka pisti ekstraoliiveja vegepizzaan kun erikseen pyysin jättämään ne pois. Siinä kohtaa on nykään Sushi Forest, joka pitänee käydä korkkaamassa joskus. Mutta nyt ei tehnyt mieli sushia, vaan thaimaalaista. Mesta tarjoaa (ilmeisesti, kielimuuri oli jonninmoinen) lounaaksi alkuruokaa ja pääruokaa joissa valittavina kana/possu/lehmä/katkarapu (9,20e ilmeisesti, ainakin kyltti ulkona sanoi näin) tai tofulla (8,50e täysin puskista, luulin että maksaa 9,20e). Valittavina on aika normisetti kastikkeita riisillä tai sitten paistetulla riisillä (phad thai henkisiä viritelmiä) eli phanang, punainen/vihreä curry ja valkosipuli näyttivät olevan listoilla jokaisessa kohdassa. Ja sushiakin ilmeisesti löytyy, tosin en pongannut sitä listalta. Loppuun kuuluu kahvi tai tee ja näemmä oli jotain keksejäkin tarjolla. Yritin saada alkuun (rahalla) papaijasalaatin (5e), mutta tilaaminen ei jotenkin onnistunut. Myöhempään täällä lautasannokset näyttivät olevan 10-12e paikkeilla. Tilaus hoidettiin pöydässä menua tökkimällä ja maksu kassalle. Itselle valikoitui punainen curry tofulla.

image
Alkuun tullut yllätyssoppa oli oikein maukas ja miellyttävän lämmittävä aloitus lounaalle. Tästä näki heti, että on omin käsin väkerretty, kun oli mukana kirsikkatomaatin puolikasta ja muuta hauskaa. Vähän ehkä happoa olisin kaivannut tähän, limeä tms. Pääruoka saapui heti kun olin saanut keiton heitettyä naamaan ja oli hyvännäköinen, riisi oli laitettu puolipallomaiseksi keoksi lautaselle ja punainen curry näytti houkuttelevalta. Riisi oli hyvin keitetty ja sitä oli riittävästi. Curry oli erittäin täyteläistä ja herkullista, tofun kavereina oli kurkkua, bambua, sipulia ja punaista paprikaa. Koko annos oli makunsa puolesta mainio, mutta vähän meni puurtamiseksi loppuvaiheessa, olisin kaivannut jotain tähän kastikkeeseen tai sitten viereen (Nam Prik Pla? Sriracha?), mutta toisaalta tällä hintatasolla tämä oli vallan loistava lounas. Tämä jäi jonkun verran kärjestä (Orchid, Kaow Thip, Doi Thai) mutta asettui johonkin keskikastin paremmalle puolelle.

image
Sisustus on yksinkertainen ja siisti, pienillä yksityiskohdilla piristettynä, täällä oli kiva istuskella ja ihmetellä Hämeentien vilinää. Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja äärimmäisen sujuvaa sekä huomioonottavaista, kiitos siitä. Kasvissyöjille oli niitä tofuannoksia ja ihan hyvä tämä oli, parempi kuin kadun toisella puolella sijaitseva Lie Mi. Kokonaisuutena tämä oli jotenkin hurmaava paikka ja ruoka oli hyvää sekä täyttävää. Jos olet huudeilla, niin kannattaa käydä.

URL Chon Thong
Puhelin 040-1874558
Osoite Hämeentie 34, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.