Tori

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Ilma oli mitä parhain pienelle happihyppelylle, joten oikaisin Ruttopuiston läpi kohti Rööperin salakapakoita. Tällä kertaa päätin käydä koestamassa hyvin pitkään listalla roikkuneen Torin.

An interesting little restaurant with a veggie-heavy lunch menu. Outside seating also possible, if weather permits.

Other nice restaurants in the area are Café Deli Maya, Hoku and The Boom Room. And be sure to check out Pikku Georgia also.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Tämä ravintola on sijainnut Fredrikintorilla erittäin pitkään, mikä kielii konseptin ja toteutuksen onnistumisesta. Itse olen täällä syönyt varmaan joku kymmenisen (ei pysty muistamaan tarkasti) vuotta sitten ja olikin kiinnostavaa käydä tsekkaamassa että minkälaista menoa on nykyään tarjolla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Ravintola tarjoaa kasvispainotteista ruokaa päivittäin vaihtuvalta lounaslistalta, jossa tänään oli tarjolla: Portobello-ohratto yrttikastikkeella (11e), Paahdettua selleriä vuohenjuustolla ja balsamicokastikkeella (11e), Parmesankuorrutettua kanaa linssimuhennoksella ja currykastikkeella (11,50e) sekä Nuudelisalaatti kimchimajoneesilla (11e). Itse valikoin tuon nuudelisalaatin perustuen puhtaasti kimchi-hampaan kolotukseen. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu lähtiessä kassalle (tai näin ainakin itse menettelin).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Alkuun tuli yllätyssalaatti (jei!) ja leipää sekä jotain tuorejuusto(?)levitettä vaahdotettuna tms. Leipä oli ihan ook, rapsakka kuori ja pehmeä sisus, levite oli kivan raikasta ja kevyttä. Salaatti oli mainion etikkaista ja rapsakkaa tekstuuriltaan. Tätä oli hyvä mutustella ennen pääruokaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Nuudelisalaatti saapuikin verrattain nopeasti, en ollut vielä puoleenväliin alkusalaattiakaan ehtinyt. Annos oli rehevän näköinen lautasella, iso keko paistettua nuudelia, hieman paahdettua kukkakaalia, alla salaatinlehtiä ja sivussa tomaattia, päälle ripoteluja retiisilastuja ja korianteria. Tämä oli oikein hyvä ja maukas salaatti, kiva kun on jotain muutakin kuin pelkkää normisalaattia tarjolla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Se kimchimajoneesi oli kanssa hyvää, tosin olisin siihen itse kaivannut enemmän potkua, mutta toimi kyllä näinkin muiden salaatin komponenttien kanssa. Soijakastike sopi tähän erinomaisesti, mutta vähän joutui varomaan niitä vähän liiankin rustiikkeja salaatinlehtiä kun sitä kastiketta välillä lehahteli näiltä syödessä. Hyvä ja kevyt vegeruoka, tämä sai iloiselle tuulelle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Sisustus on sisältä yksinkertainen ja toimiva, hauskoilla yksityiskohdilla koristeltuna, kuten ne jännät kuvat seinillä. Ulkona on viihtyisän oloinen terassi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 7/12/16

Asiakaspalvelu oli rennon ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli useita vaihtoehtoja, kannattaa käydä testaamassa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tilaa ainakin on, mutta ehkä tämä ei ole erityisesti lapsille suunnattu.

URL www.ravintolatori.fi
Puhelin 09-68743790
Osoite Punavuorenkatu 2, Helsinki

2 thoughts on “Tori”

  1. Mikäköhän tän status on. Viimeksi ohi kävellessä taisi olla voimapaperit ikkunassa ja sivuilla (siis tuota “webskassa”, köh) viimeisin lounaslista on joulukuulta. Myös FB-sivut tarjoavat “eioo”.

    1. Katos vaan, joo FB:stä löytyy joku epämääräinen “we’ll be back” tammikuulta. Pitkäksi venynyt remontti? Intterweb-sivut ovat tosiaan aika hiljaset myös, mutta kuitenkin pystyssä. Pitääpä seurata tilannetta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.