Hokkaido Sushi

image

Wassup! Vika tynkäviikko ennen mökkiä pörähti käyntiin kuin palmun alta ja aamuisen ATK tunkkauksen jälkeen oli taas iloinen lounaspaikan mietintä. Tällä kertaa valinta osui Hokkaido Sushiin, koska jostain syystä teki mieli sushia ja vähän kevyempää meininkiä. Spora alle ja singahdus Tölikkään.

A sushi buffet by a busy intersection in Töölö. The selection is large but the quality is not quite on the level of the best sushi buffet’s in Helsinki.

For a better buffet, be sure to check out Tokyo55, Fuku or Sushi Bar Rice Garden.

image

Ravintola tarjoaa sushibuffettia (11,90e / 4e 1-4v / 8e 5-8v / 10e 9-12v) josta löytyy myös misokeitto, salaatti, lämpimiä ruokia sekä jälkkäriä. Tänään buffassa oli tarjolla: Miso-keittoa, jäävuori-tomaatti-kurkkusalaattia, ananasta, salaattikastiketta, wakame-salaattia, nigireitä (avokado, sake, ebi, tako, joku vaalea kala/siika?, paistettu kana?, paahtopaisti sekä joitakin jänniä mitä en tunnistanut), gunkanmakeja (en ottanut, ei jäänyt mieleen enkä lähde arvailemaan tuosta kuvasta), makeja ja uramakeja (kappa, sake, salaatti, lohipäällysteisiä ja vaikka mitä), gari ja “wasabi”, fritattuja makeja, fritattua kanaa, kevätkääryleitä, kasvistempuraa, hapanimeläkastiketta, paistetua nuudelia, riisiä, paistettua lehmää, paistettua kanaa sekä jotain tiramisun kaltaista kakkua loppuun.

image

Loppuun oli myös kahvia ja teetä. Aseet löytyvät linjaston päältä ja soija sekä paperit pöydistä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Oli kiva nähdä selkeästi merkatut lasten hinnat myöskin ja ilmeisesti take-away mallisena buffa oli halvempi (en muista paljon).

image

Aloitin misolla ja susheilla. Miso ei oikein ollut kovin ihmeellinen kokemus, kuten yleensäkin tällainen sammiosta kauhottu miso tuppaa olemaan. Sushit olivat ihan ook, lohi oli tuoreen makuista, paahdettu lohi pehmeää ja kivasti maustettua (tuli muuten juuri tätä kirjoittaessa mieleen Anthony Bourdain ja maksiimi ettei maanantaisin pitäisi syödä kalaa.. paitsi että hän ei olekaan enää ilmeisesti täysin samaa mieltä itsensä kanssa). Fritattu maki oli myöskin yllättäen oikein hyvä.

image

Noin muuten tämä meni vähän puurtamiseksi. Riisi oli tavallaan ihan ok, muttta jotenkin ei ihan niin herkullista kuin paremmissa buffissa ja nigirit olivat sellaisia laatikon muotoisia, eli muoteilla prässättyjä. Se vaalea mysteerikalakaan ei maistunut ihan supertuoreelle ja paistettu kana -nigirin (tms) syöminen meni jyystämiseksi. Gari oli ihan ok, mutta soija oli huomattavan suolaista ja jyräsi muita makuja alleen.

image

Fritattu kana ja kevätkääryle olivat ihan perusmeininkiä, tempurat olivat aika innottomia ja tämä hapanimeläkastike ei oikein puhutellut minua, vähän liian ohuen ja tomaattisen makuista. Paistettu lehmäkään ei toiminut, vähän tällaista msg mättöä, mutta se kana pienellä tulisuudellaan oli ihan jees. Riisi oli hyvin keitettyä, ei kokkareista ja edelleen sopivan kosteaa. Jälkkäriä ei tehnyt mieli, kuten ei kahviakaan joten en osaa niistä sanoa.

image

Tämä oli ihan kohtuullinen sushibuffa, mutta paljon parempiakin löytyy, kuten erinomaiset Tokyo55, Fuku ja Sushi Bar Rice Garden.

image

Sisustus on kohtuusiisti itämaisen ravintolan oloinen raskaine loosseineen ja kevyempine pöytineen. Loossi oli snadisti ahdas, mutta toki muunkin tyylisiä pöytiä löytyy. Yleisilme oli kuitenkin kohtuu moderni ja valoisa.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Buffaa ylläpidettiin tasaisesti. Kasvissyöjälle ei ollut juurikaan juttuja, kuten yleensä näissä sushipaikoissa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, syöttötuolit ja erillinen maksutaulukko löytyy ja tilaakin on. Mutta vähän tämä on syrjässä omilta reiteiltä ja parempia mestoja löytyy lähempää ydintä.

image

URL www.hokkaidosushi.fi
Puhelin 09-4546001
Osoite Mannerheimintie 100, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.