Caverna

image

Tänään olikin sitten vuorossa melkoinen yllätysretki, kun päätin käväistä tsekkaamassa Cavernan lounaan. Tämä uusi ravintola, josta olen aiemmin maininnutkin on avautunut loman aikana ja oli ihan pakko käydä tsekkaamassa.

An overabundant lunch buffet, this restaurant is worth going to just for the decor alone.

For other great lunch buffets in Helsinki, be sure to check out Raiku, Brasileira and Lucha Loco.

image

Mestan kantavana konseptina on heidän omien sanojensa mukaan “monipuolinen kattaus maailman keittiöiden ruokia” ja tosiaankin lounasbuffa (oli ilmeisesti suolaiset 16e, mutta nyt maksoi vain 11,90e) oli melkoisen kirjava kattaus kaikenlaista. En nyt ihan kaikkea pysty tarkasti erittelemään tässä, koska en tunnistanut ihan kaikkea (#laputoiskiva), mutta tarjolla oli ainakin: Susheja (!maguro-, sake-, ebi- ja paahdettu lohi -nigireitä sekä koristeellisia makeja), garia, “wasabia”, japanilaista sinappimajoneesia tms, wakame-salaattia, jotain jännää katkarapu(?)sötkötystä, salaattibaari (salaattisekoitus, perunasalaattia, jotain peruna-majoneesisötkötystä, farfalle-pastasalaatti, fusilli-pastasalaatti oliiveilla, punajuuri-vuohenjuustosalaatti, muutamaa eri salaattikastiketta, siemeniä, krutonkeja, paahdettua sipulia yms modaussysteemeitä), itämaista lämmintä ruokaa (paahdettua ankkaa, paistettua lehmää kasviksilla, possucurry, paneroitua kanaa, paistettua riisiä katkaravuilla ja sattumilla, paistettua nuudelia ja ehkä jotain minkä unohdan), kotiruokabuffa (lohkoperunoita, perunamuussia, uunikasviksia, gratinoitu kasvishöystö, uunilohta, jauhelihapihvejä ruskealla kastikkeella ja sipuleilla, broiskua, joku härkäpata tms ja oli jotain muutakin) sekä tacoja liha- ja ehkä kasviskastikkeella, salsaa ja kermaviiliä sekä mangochutneyta. Ja oli siellä vielä pizzaakin. *Puuh*.

image

Näiden lisäksi oli limu- ja vissyhanat sekä suklaalähde (!) maito- ja valkosuklaalla, vaahtokarkeilla ja hedelmillä (melonia sekä ananasta) joita sitten dippailtiin siihen suklaaseen. Ja toki oli kahvit ja teet tarjolla. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa baaritiskille, tosin ilmeisesti lähtiessäkin olisi voinut maksaa.

image

Aloitin susheilla ja nämä olivat ihan ok. Tonnikalanigiri maistui erityisesti, kun sitä on aika harvoin näissä buffeteissa tarjolla. Lohi oli joko jotenkin jännästi maustettu tai sitten ei ihan supertuoretta, mutta silti ihan hyvä, varsinkin paahdettuna. Ne makit olivat sen kokoisia, että meinasivat hajota lautaselta nostettaessa, mutta riisi oli sen verran hyvin keitetty, että pysyivät kuitenkin kasassa kun oli varovainen.

image

Gari oli ehkä itse tehtyä ja hyvää. Isot propsit kauniista esillepanosta, muutenkin buffa oli hienon näköinen ja hyvin hoidettu (tähän ehkä vaikutti se, että virallinen valokuvaaja oli ottamassa markkinointikuvia).

image

Seuraavaksi vuorossa oli salaatti ja tämä oli ihan hyvä, tuoreita komponentteja ja ihan jees pastasalaatteja yms. Vähän kummastutti kaksi lähes identtistä pastasalaattia, mutta kyllä näitä ihan mielellään söi. Kiva kun oli niin runsaasti niitä modaukseen sopivia siemeniä ja pähkinöitä.

image

Lämpimissä ruokalajeissa pidättäydyin enimmäkseen itämaisissa safkoissa, mutta oli pakko koestaa muussi ja härkäpata (vai mitä tämä oli, hieman Coq au vin -henkinen viritys herkkusienineen). Ankka oli ihan ok, vähän kuivakkaa, kuten oli myös se paneroitu kana.

image

Paistettu lehmä oli mehukkaan maukasta ja pidin myös siitä currypossusta. Paistettu riisi oli herkullista ja koko homman kruunasi makean tulinen chutney. Muussi oli ok, hieman kokkareinen omaan makuun, mutta se pata oli oikein hyvää.

image

Vaikkakin tässä kohtaa oli jo aika kylläinen olo, niin pitihän se suklaalähde koestaa. Karkit olivat hyviä, mutta ne hedelmät toimivat tässä oikein erinomaisesti. Tosi hyvä lopetus tälle jännälle sekamelskalounaalle. Tällä hintatasolla lounaan tarjooma oli erinomainen, vaikka joidenkin annosten laatutaso ei ollut mikään huikea. Kannattaa ihan ehdottomasti käydä tsekkaamassa ja nopeasti, vähän jäi sellainen fiilis että ei välttis tule pysymään näin hersyvän runsaana. Voin toki olla väärässäkin.

image

Sisustus on myös näkemisen arvoinen. Täällä on saatu sellainen jännä Vegasmainen meininki kaikkine luolaelementteineen ja hienoine viinikaappeineen. Oli oikein mukava asioida lounastamassa.

image

Asiakaspalvelu oli hieman hakevaa, blokkausta ei tehty laisinkaan lounaan aikana, joten lautasia kertyi viereen. Mutta toisaalta ravintolapäällikkö (tms jefe) pyöritti showta taitavasti ja otti kaikki asiakkaat erinomaisesti vastaan. Kunhan muu henkilökunta tottuu meininkiin niin homma hoituu tosi sujuvasti.

image

Oletettavasti myös se valokuvausoperaatio vaikutti jonkun verran touhuihin. Kasvissyöjälle oli niitä salaatteja ja uunikasviksia, mutta oli tämä hyvin lihapainotteinen kattaus. Lasten kanssa mahtuisi, mutta on tämä enemmän ns. aikuiseen makuun.

Ps. Roster on auennut ja tarjoaa myös lounasta (jei!), pitääpä käydä stedaamassa joku kerta, pop up oli ainakin hyvä. Ja tämä parkkiruututerassi täytyy käydä myös katsastamassa.

URL www.caverna.fi
Puhelin 050-5559325
Osoite Yliopistonkatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.