El Fant

image

Tänään oli jotenkin etova olo (jotain ameriikantautia matkan jäljiltä tms) ja yritin keksiä jonkun paikan mistä saisi soppaa lounaaksi. Kohteeksi valikoitui Helsingin kaupunginmusen El Fant -kahvilaravintolasysteemi. Paikka tarjoaa aamiaisen ja erikoiskahvien (yms leivonnaisten) lisäksi kevyttä lounasta ma-ti akselilla.

A nice café of the Helsinki City Museum has light lunch on offer, but at least my soup was way too salty. Stick to the confectioneries and specialty coffees.

Better soup lunches in the area can be found in Soppakeittiö, Qulma and Hanoi Vietnam (phở).

image

Tänään kerran viikossa vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Tomaatti-sipulikeittoa parmesan toastilla (10,90e) sekä Lihaisa maalaissalaatti sinappidressingillä (13,90e). Lounaskahvin (1,50e) olisi voinut myös tilata loppuun. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle, josta löytyy myös vedet sun muut rensselit. Otin sen sopan, sitä vartenhan tänne tultiin.

image

Soppakulho tuli kohtuu nopeasti ja oli melkoisen runsaan näköinen setti sisältäen paljon paljon sipulia (hyvä!), muutaman kuoritun kirsikkatomaatin sekä vähän yrttiä koristeena. Keitto oli kuumaa tullessa ja melko tomaattisen makuista. Mutta suolaa olikin sitten tullut ihan reilulla kädellä. Kyllä tätä söi ja huonosta olosta huolimatta lusikoin soppaa kitusiin urheasti, mutta jossain vaiheessa se suola alkoi tökkimään.

image

Ehkä tähän olisi voinut livauttaa jotain happoa tms piristämään? Muutenkin tämä jäi tomaattikeittona sinne keskikastin häntäpäille. Jäin kaihoisasti muistelemaan mm. Palace– ja OX-ravintoloiden herkullisia kulhoja.

image

Parmesanilla kuorrutettu leipä taas oli viileähkö saapuessaan sopan kanssa ja jännästi tähän oli laitettu pieni kulho voita johon oli reilusti pistetty merisuolaa päälle. Tämä ei kauheasti vähentänyt kokonaisuuden suolaisuutta ja muutenkin se voi tuntui jotenkin ylimääräiseltä tällaisen kuorrutetun leivän kanssa, mutta pakkohan sitäkin oli koestaa. Leipä olisi saanut olla lämmin ja rapsakampi, tämä oli vähän tällainen alisuoritus, vaikka ainahan parmesani maistuu hyvältä.

image

Sisustus on siisti ja tyylikäs kahvilamainen tila jännillä lampuilla ja kivoilla tauluilla. Kaarinankadun turistivilinää seuratessa lounas eteni oikein sujuvasti.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli tuo tomaattisoppa ja muutenkin täällä näyttäisi olevan aina joku vegevaihtoehto, mutta tällä kokemuksella en vielä lähtisi erikseen suosittelemaan. Lasten kanssa pitää tulla käymään museossa, mutta kahvilasta lähtee enintään viinerit mukaan.

image

URL www.elfant.fi
Puhelin 09-442369953
Osoite Katariinankatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.