Piritta

image

Tänään oli sitten vuorossa palavereja, jotka osuivat kivasti lounasaikaan, joten piti keksiä joku innovatiivinen paikka joka ei olisi ihan täyteen ladattu klo 12. Sormi osui Pirittaan, tuohon Tokoinrannassa sijaitsevaan kahvila/ravintolaan. Sporalla Hakikseen ja merenrantaa pitkin mestoille, lyhyt kävely takaisin konttorille teki myös oikein hyvää.

A stylish café/restaurant on a beautiful spot on the shore of Tokoinranta in Hakaniemi.

For other nice cafés in Helsinki, be sure to visit Café DaJa, Cafe Aalto and Aschan.

image

Tarjolla on päivittäin vaihtuva keittolounas (8,80e), pari lautasannosta keittiöstä (10e) sekä viikon suositusannoksia. Kaikkiin kuuluu salaattibaari ja leivät yms. Soppapuolella oli tänään tarjolla: Kasvissosekeitto sekä Borssikeitto. Lautasannoksina oli: Katkarapucaesar sekä Hirviwallenberg, rosmariinikastiketta ja varhaisperunaa. Suositusannokset olivat: Sienirisotto (15e), Porsaan paahtokylkeä colesla-salaatilla ja yrttilohkoperunoilla (16e) sekä Tuoretta tonnikalaa soijakastikkeella ja kasvis-bulgursalaattilla (17e). Ja täältä(kin) näytti saavan myös Flammkuchenia (13,90e).

image

Salaaattibaari piti sisällään: Salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, marinoituja uunikasviksia (paprikaa, munakoisoa ja zucchinia), bulgurisalaattia mintulla ja kasviksilla, pari kastiketta (vinaigrette ja ranskalainen) sekä useita erilaisia leipiä, croissantteja sekä piirasta (aamiaisrääppiäiset) sekä pari levitettä (margis ja voi). Vedet ja aseet löytyvät pöydistä. Itselle valikoitui se hirviwallenberg, kun on tullut joskus itsekin tehtyä (henkselit senkun paukkuu täällä). Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille ja lautanen tulee perässä pöytään.

image

Alkusalaatti oli ihan ok, se paksu ranskalainen sinappikastike oli mainio, muuten mentiin leivän sekä muiden komponenttien osalta aika matalalentoa. Vahva mintun maku bulgurissa oli maukas, mutta olisi tämä kaivannut jotain muutakin.

image

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti ja oli kivan näköinen setti lautasella. Mutta lautanen oli kylmä, joten kaikki paitsi erittäin kuumat perunat olivat myös ehtineet viilentyä ennen pöytään saapumista. Tämä häiritsi hieman, erityisesti kun perunat olivat tosiaan niin kuumat, että annos oli selvästi juuri äsken viimeistelty. Viileä wallenberg oli aika hyvä, hieman ehkä tiukka paketti, mutta paremmin maustettu kuin oma tekele ja se paistokastike oli oikein hyvää. Perunat olivat ook, mutta se kasvishöystö lötköine kesäkurpitsoineen ja paprikoineen oli oikein erityisen innottoman oloinen.

image

Sisustus on tyylikkään linjakas, kattokin on hauskasti muotoiltu ja yleisilme on freesi ja valoisa. Täällä oli miellyttävää istuskella ja kauniimmalla kelillä terassi on varmasti erittäin viihtyisä. Viherseinä piristi myös salin ilmettä.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista sapuskaa, mutta toivottavasti niissä on enemmän yritystä kuin omassa pääruoassa. Lasten kanssa voisi ehkä tulla kahville ja kakulle, tilaa ainakin riittää isommallekin vaunupartiolle ja mesta on tosiaan mukava ja hienolla paikalla.

image

Wut?

URL www.piritta.fi
Puhelin 09-7531732
Osoite Tokoinranta, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.