Ken Yau

image

Ja tänään olikin sitten vuorossa douppien haku Diacorista, jonka yhteyteen päätin tehdä Kallion kiertueen. Karhupuiston kupeessa on muutama ravintola (ainakin Bergga, Cafe Del Mar ja Gastro Cafe Kallio aavistuksen “syrjemmässä”) jossa ei ole tullut vielä käytyä ja näistä valitsin tälle kerralle kiinalaisen Ken Yau -ravintolan.

A slightly disappointing chinese restaurant next to the lively Bear Park in Kallio.

Better chinese food close by can be found in Fu Man Lou and Ho Ting.

image

Ravintolan ilmeisen staattinen lounaslista sisältää: Kasvikset ja tofu currykastikkeella (9e), Kantonin kanaa hapanimeläkastikkeella (9e), Kanaa kung po kastikkeella (9e), possua chilikastikkeella (9e), Peking nautaa tulisella kastikkeellaa (9,50e), katkiksia chop suey kastikkeella (9,50e), kaksi pientä eli fritattua kanaa ja Peking naudanlihaa (9,50e), paistettua riisiä kanalla (9e), paistettua riisiä currynautaa (9e), paistettua riisiä possulla ja katkiksilla (9e), grillattua kanaa tulisella kastikkeella (9e), paistettuja nuudeleita possulla ja katkiksilla (9,50e) sekä paistettuja riisinuudeleita currykanalla (9,50e).

image

Loppuun on kahvi/tee. Tilaus ja maksu tuli hoidettua tullessa kassalle, tosin toiset asiakkaat maksoivat lähtiessä. Kassan vieressä olevassa kylmäkaapissa on vesikannut, muut kamat löytyvät pöydistä. Itselle valikoitui tuo kaksi pientä annosta.

image

Alkuun napsahti salaatti joka oli todella kunnianhimoton setti. Hieman vielä vetinen salaatti dilutoi kastikkeen ja muutenkin komponentit eivät olleet mitään maailman parhaimpia. Melkein olisi voinut jättää tämän väliin.

image

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti, tehtiin selvästi tilauksesta. Kanafritti oli rapsakkaa eikä liian rasvaista, itseasiassa ihan kohtuullinen veto ja se hapanimeläkastikekin oli aika hyvä, jännän sitrusmaista tai joku persoonallinen vivahde tässä oli. Lehmä ei ollut juurikaan tulista, vaikka nimi antoikin tällaista ymmärtää.

image

Veget olivat purkkikamaa ja kastike aika yksiulotteinen makumaailmaltaan. Vetelin tähän sivuun sitten chiliöljyä jonka rouheella oli yllättävän paahteinen maku, melkein yli, mutta ei sitten kuitenkaan. Riisi oli hyvin keitettyä. Aika standardimättösetti, mutta omasta mielestäni alle keskitason.

image

Sisustus on melko siisti mutta asiakaspaikat hieman ahtaat, kalustukseltaan peruskorttelikiinalainen. Astiasto noudatti samaa linjaa.

image

Asiakaspalvelu oli yllättävän töksähtelevää, mutta homma sujui kuitenkin ihan ok. Kasvissyöjälle oli kasviksia tofulla, mutta en minä tätä kauheasti suosittelisi, mene mieluummin vaikka IPI Kulmakuppilaan. Lasten kanssa en vaivautuisi.

image

Ps. I Love Food on lähtenyt Kampista ja tilalle on nousemassa joku uusi 6k foodmarket.

image

URL Ken Yau
Puhelin 09-7733238
Osoite Viides Linja 16, Helsinki
Ken Yau on 24.5.2016 rated 0.6 of 5

2 thoughts on “Ken Yau”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.