Manhattan Steak House

IMG_1310

Pitkän linjan pihvipaikka on noussut Forumin remontin alla olevasta rasvamontusta uusiin korkeuksiin, eli ykköskerrokseen. Näitähän on ainakin toinen siinä Vespan vieressä, espan päädyssä joka on ollut siinä ehkä jopa pidempään kuin Forumin piste. Pihvistä on siis kyse ja vielä kun vähän flunssa painaa ja Forumin läpikäyntiaste on edelleen alle 100%, niin suuntasin sitten tänne. Paikka toimii jokseenkin samalla periaatteella kuin Beefy Queen, mutta pienemmällä charmikertoimella. Valitaan siis liha, kastike ja lisuke sekä juoma tiskiltä ja sitten mennään numeron kanssa odottelemaan pöytään. Tarjolla on joka päivä sama setti, joka on edullinen (6,90e yksi ja 7,80 kaksi) uuniperuna-annos, edullisesta hintavampaan kasvava possupihvivalikoima (8,80e – 11,90e) ja sitten kovemmin hinnoitellut lehmän palaset (13,50e – 24,90e). On täällä kanapihvejä (9,50e ja 9,80e) sekä burgereita (10,50e) ja salaattia yms tacoja, mutta jos on Steak House nimisessä ketjuravintolassa arpomassa salaattilistaa, niin kannattaisi mahdollisesti harkita vielä hetki. Lisukkeina on erilaisia perunoita ja ainakin salaattia, en muista oliko riisiä. Itse päädyin possuun bbq-kastikkeella ja ranskalaisiin (9,30e) koska oli nälkäinen ja heikko olo.

Ruoka tuli pöytään hieman hitaanpuoleisesti, vaikka kello oli vasta puoli kaksitoista. Ravintola oli kyllä melko täynnä ja tiskillä oli jatkuva jono. Ihan toimiva konsepti siis. Saapuessaan annos oli hieman saman rakenteinen kuin BQ vastaavissa, mutta ehkä tästä puuttui tiettyä sympaattista karskiutta niihin verrattuna. Annoksen mukana tuli pullo jotain hieman vetistä ketsuppia (buu) ja possu oli hyvin kastikkeen peitossa, ehkä jopa liiankin. Osittain pihvin alle oli piilotettu aika väsynyt raastesalaatti muutaman kurkkuviipaleen ja yksinäisen tomaattilohkon kera. Kastike oli aika tiukkaa ja hyvin makeaa, olisi voinut ottaa melkein jonkun muun. Ranskalaiset olivat rapsakoita, ja possu oli kypsää. Loppuun olisi voinut hakea kahvia tai teetä, mutta ei tämä ympäristö oikein houkuttele pitkittämään oleskeluaikaa.

Sisustus on yllättävän musta ja kiiltävä, tosin ehkä se linja on valittu joskus 80-luvulla ja valitusta linjasta ei tingitä. Tavallaan alkaa olemaan jo hieman retro olemukseltaan, mutta valitettavasti ei sillä hyvällä tavalla. Muovimatot pöydissä on varmaan ihan helppo puhdistaa vaikka olisi vaikeampikin asiakas, mutta ei ne oikein fiilistä nosta. Kasvisruokaa haikailevan henkilön voisi tänne viedä ihan vitsillä ja katsoa kuinka paljon tulee hengenahdistusta. Lasten kanssa en varmaan jaksaisi vaivautua, vaikka sinänsä lehtipihvi ranskalaisilla on aika turvallinen vaihtoehto.

URL manhattansteakhouse.fi
Puhelin 09-6944207
Osoite Mannerheimintie 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.