Bulevardin kahvisalonki

image

Erinomaisen viikonlopun jälkeen olikin sitten taas hyvin virtaa, mutta kun palavereja pukkasi tälle päivälle sen verran, että oli aikaa vain pikku pikaiselle. To do -listalta napattu Bulevardin kahvisalonki sopi tähän kuin nakutettu, lyhyt matka Manskua ja kevyt keitto-(tai salaatti-)lounas alle 20 minuutissa.

A lovely french style cafe for a light salad or soup lunch.

Other good cafes nearby are Cafe Aalto and Café Artist.

image

Mesta tarjoaa tosiaankin päivittäin(?) vaihtuvaa keittoa (7,20e) sekä parista komponentista (10e / 7,80e “pieni”, 2,80e lisätäytteet) koostuvaa salaattia. Tänään keittona oli: Artisokkakeitto. Salaattibaarissa oli valittavana: Kana, mozzarella, artisokka, savulohi, kirsikkatomaatti, feta, aurinkokuivattu tomaatti, oliivi, chevre ja papumix sekä kastike (kevyt ranskalainen, oliiviöljy ja balsamiccovinaigrette).

image

Otin sen keiton, johon tuli sivuun myös rosmariinileipä (hieman paksun focaccian kaltainen, tosin ei niin rasvainen). Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa annoksen tarjottimella mukaansa.

image

Keitto oli kuumaa ja ihan hyvää, pinnalle oli pirskoteltu yrttiöljyä joka syvensi kivasti makua. Maustaminen oli ihan kohdillaan ohuehkossa keitossa ja artisokan maku puski hyvin läpi. Hieman pullamainen leipä oli aavistuksen rosmariinin makuista ja sopivan suolaista, tällä oli hyvä kaivella keiton rippeitä lautasen pohjalta. Pidin tästä kevyestä ja nopeasta lounaasta, oli juurikin sitä mitä lähdin hakemaan.

image

Sisustus on siisti ja valoisa, hieman ranskalaisen kahvilan kaltainen, tosin vähän vaihtelevalla kalustuksella. Täällä oli mukava istuskella ja katsella maailman menoa Bulevardin ja Manskun risteyksessä (muutama ulkopöytäkin löytyy). Taustalla soi sopivan rauhallinen jazz ja muutenkin meno oli leppoisan rauhallista. Vähän samankaltainen setti kuin kadun toisella puolella sijaitseva Café Artist.

image

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli soppaa ja salaattia. Lasten kanssa voisi teoriassa piipahtaakin, tilaa löytyy isommallekin porukalle ja vitriinissä oli kaikenlaista pientä purtavaa.

Ps. Hesarissa oli mielenkiintoinen kirjoitus Ravintolapäivästä. Olen samaa mieltä, että osassa niistä kojuista oli osassa aika sellainen manit bois meininki.

URL www.bulevardinkahvisalonki.fi
Puhelin 09-670940
Osoite Bulevardi 1, Helsinki
Bulevardin kahvisalonki on 23.5.2016 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.