Stadin Herkut

image

Uusi viikko alkoikin ryminällä. Koko viikonlopun jatkuneet tytön synttärit olivat aiheuttaneet sokeriöverit ja teki mieli jotain suolaista/tulista. Tarkoitus oli mennä Dragon Phoenix -ravintolaan joka on kiinalainen Vanhan Kauppahallin lähistöllä, mutta kun kävelin raflan ohi (klo 10:31, kun piti avautua 10:30) niin oli kiinni ja kovasti näytti siltä ettei meinaakaan avautua (kävin tsekkaamassa paluumatkalla statuksen ja oli auki, eli varmaankin jotain 10:45 kannattaa suunnata seuraavalla kertaa kun otan tämän kohteeksi). Joku ihme etiäinen minulla oli ja päädyin tekemään backup pläänin siltä varalta, että kyseinen rafla on kiinni.

A pretty standard kebab place with some meze choices available.

The biggest draw is the buzz of the Old Markethall, but there are better restaurants here, such as the Soppakeittiö or Hanoi Vietnam.

image

Plan B olikin yksinkertaisuudessaan: Stadin Herkut tai Street Gourmet (joka ilmeisesti pitäisi ainakin tarjota esim. Fish & Chips yms kalaherkkuja). No ovelasti Street Gourmet -raflaa ei löytynyt vaikka ilmeisesti on kuitenkin olemassa (katsoin varmaan huonosti), joten arpa osui Stadin Herkut -raflaan.

image

Tämä paikka, joka ilmeisesti vaikuttaa myös Hietsun Kauppahallissa nimellä Stadin Herkut/Super Kebab, tarjoaa lähi-itä-meininkiä, kuten kebabeja (9e-10e), tabbouleh-salaattia, meze-lautasia (10,90e) lihalla tai vegenä. Suurinta osaa jutuista, itse tehdyistä falafel-pullista kastikkeisiin näyttäisi saavan ostettua myös kilohinnalla. Erikoisuutena täytyy vielä mainostaa poronlihakebabia, joka kuullosti tosi kiinnostavalta. Valitettavasti sitä ei ollut valmiina vasta kuin “tunnin päästä” kun joku henkilö saapuu mestoille, joten menin tällä kertaa “Superkebab” (10e) annoksella koska siinä oli ranuja sekä pitaleipää. Mukaan osui juomaksi vielä pullollinen Pepsiä (3e). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta saa mukaan (muoviset!) aseet ja servietin. Annos tuodaan pöytään, joita löytyy Storyn edestä pari kappaletta.

image

Täytyy sanoa, että näillä muovisilla aterimilla lounastaminen ei ollut mitään ihan parasta viihdettä, varsinkin kun haarukka oli ihan rimpula. Kebab oli sinänsä ihan ok, ei mitään kovin ihmeellistä, mutta ei myöskään paha ja paistopintaa oli osittain ihan hyvin, eikä ollut sellaista keitetyn oloista kuin joissain paikoissa. Pitaleipä oli aika pullamaista, olisin kaivannut siihen enemmän sitkoa. Ranut olisivat saaneet nekin olla rapsakampia.

Jogurttikastikkeessa oli tuima määrä valkosipulia ja tämä sopi tällaiseen kebabkokemukseen erittäin hyvin. Se aavistuksen mausteinen tomaattikastike olisi voinut olla reilusti tujumpi omaan makuun. Salaatti oli yksinkertainen ja tuoreista aineista kasattu ja toi vähän kaivattua keveyttä muuten melko tuhtiin annokseen. Tämä oli tällainen mättölounas, jota tavallaan tulin hakemaankin, mutta ei tämä mitenkään erikoisen hyvä ollut.

image

Sisustus on käsitelty jo useampaan otteeseen, mutta onhan tämä Vanha Kauppahalli hieno paikka. Noin muuten tässä korkealla penkillä istuskelu oli ihan ok, varsinkin kun tässä oltiin ihan rehellistä pikaruokaa vetämässä. Kauppahallin vilinä on aina ihan mielenkiintoista seurattavaa ja täällä Etelärannassa se on vielä poikkeuksellisen kansainvälistä.

image

Kasvissyöjälle oli mezelautanen ja falafeleja, tosin ihan tämän käynnin perusteella en lähtisi suosittelemaan. Lasten kanssa en varmaankaan vaivautuisi, eivät he muutenkaan ole tällaisen ruoan perään ja monimutkaiset istuinjärjestelyt komplisoivat ruokailua turhaan.

URL Stadin Herkut
Puhelin 041-5105823
Osoite Eteläranta, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.