Soppakeittiö (Vanha Kauppahalli)

IMG_1794.JPG

Vii-i-imeinen soppakeittiö, eli Vanhan Kauppahallin (eikös tämä täältä ole lähtöisin) remontoiduissa ja uudenkarheissa tiloissa toimiva Soppakeittiön piste. Hakis ja Hietsu on tehty, joten menin sitten kollegan kanssa tänne naatiskelemaan. Tänään oli tarjolla: Kurpitsakeitto (8,50e), Kookos-kanakeitto (9e) sekä joka päivän vakiokeitto, Bouillabaisse (9,50e). Itse päädyin bouillabaisseen, koska en ole hetkeen soppakeittiön ovea kolkuttanut ja vanhassa vara parempi. Tilaus ja maksu suoritetaan keittiön tiskille ja sitten napataan yrttiöljy pöytään mukaan.

Pöydissä on leipäkorit, joista voi mättää tummaa ja vaaleaa leipää niin paljon kuin jaksaa. Molemmat leivät olivat oikein hyviä ja erityisesti vaalean leivän sekä sitko että kuori miellyttivät kovasti. Yrttiöljyn kanssa nautitut leivät siivittivät jutustelua mukavasti kunnes lyhyen istumisen jälkeen saapui iso lautasellinen höyryävän kuumaa soppaa. Klassikkohan tämä on ja aioli-könttä sopan pinnalla toimii merenelävien kanssa valtavan hyvin. Tässä on kyllä konsepti hiottu loppuun asti, ruoka on erittäin herkullista, täyttävää ja toi kivan lämmön viileään syyspäivään.

Sisustus on uudenkiiltävän siisti ja on oikein sopiva kauppahallin arvokkaaseen miljööseen. Hakiksen ja tämän kauppahallin soppakeittiöt ovat “kanat orrella” tyyppisiä, asiakaspaikkojen asettelun osalta, mutta jotenkin se sopii tähän tai ei ainakaan haittaa. Mutta täytyy sanoa, että Hietsun yksikkö on tilojen puolesta selvä voittaja. Asiakaspalvelu on nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on joka päivä jokin vaihtoehto, tällä kertaa kurpitsaa. Lasten kanssa tämä voisi mennä hieman säädöksi, korkeat jakkarat ja iso kuuma kulho soppaa ei vaikuta ihan siltä ykkösvaihtoehdolta. Noin muuten tänne kauppahalliin pitää kyllä tulla lasten kanssa joskus, hyvin tehty remontti.

URL www.katijafille.fi/soppakeittio
Puhelin 050-4130805
Osoite Eteläranta, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.