Skiffer

image

Hieman taas kiireisempi päivä joten tänään eat.fi hakuammunnalla valikoitui nopeaksi ruokailupaikaksi Skiffer. Olen Liuskaluodon pisteessä joskus käynyt, mutta täällä en kertaakaan. Paikkahan myy pizzaa (11e) ja salaatteja (11e) joita sijainnin perusteella kutsutaan Liuskoiksi. Näiden pizzat ovat myös siitä erikoisemmasta päästä ja muoto on myöskin hieman omanlaisensa. Tänään oli valikoimassa: Soigno eli vuohenjuustopizza mansikoilla sekä pinjansiemenillä (tämä on ilmeisesti vakiona joka päivä), Fisherman’s friend eli kylmäsavulohipizza muikuilla ja fenkolilla sekä Puhvelinmozzarellasalaatti artisokalla ja pähkinöillä. Itselle valikoitui Fisherman’s friend kun teki mieli kalaa ja muutenkin pidän niistä imeskeltävistä versioista. Tilaus ja maksu hoidetaan avokeittiön edessä sijaitsevalle kassalle jota tänään miehitti nuori nainen ilmeisesti ensimmäistä kertaa, mutta ihan sujuvasti tällä suppealla valikoimalla tilaaminen onnistui.

image

Pizza saapui nopeasti, tosin olin myös optimoinut saapumisajan juuri avaamisen aikaan ja olin näin ensimmäinen tilaaja. First come, first serve etc. Pizza oli hienon näköinen ja melkoisen isokokoinen. Ensimmäisenä kiinnitti silmään harmonisesti asetellut ainekset liuskalla, tämä oli ehkä parhaimman näköinen lounaspizza mitä olen stadista saanut. Maku ei myöskään pettänyt, pohja oli erinomaisen rapsakka ja tomaattikastike oli herkullinen, hieman makeaan kallellaan, mutta ei liikaa. Juustoa (mozzarella?) oli maltillisesti ja se oli myös hyvää. Kylmäsavulohi ja muikku hieman arveluttivat tilatessa, mutta nämähän toimivat yllättävän hyvin. Fenkolinauhakin sopi luonnollisesti kalan kanssa, kuten myös tilli ja hölskytyskurkut. Vähän tosin tuli sellainen moodi päälle, että söin erikseen ne kalakohdat “lisukkeineen” ja sitten erikseen pizzan reunat ja muut kohdat. Mutta omalla jännällä tavalla tämä kyllä pelitti ja ihan peruspizzanakin oli erittäin laadukas.

image

Sisustus on siisti, pieni ja snadisti meriaiheinen. Itse pääsin istuskelemaan ikkunapöytään josta oli kiva tuijotella Dianapuistoon (vaimikäkolmikulmatsydeemi) ja ihmisvilinään. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä, sekä hieman hakevaa (ks. ensimmäinen päivä) ja mielestäni homma sujui lähtökohdat huomioiden erittäin mallikkaasti, käytiin ihan pöydässä kysymässä että onko kaikki ok mikä on aina kiva asia. Plussaa myös siitä, että lounaslista löytyy ajankohtaisesti päivitettynä webskasta, joka ei edelleenkään ole valtaosalla ravintoloista mikään itsestäänselvyys. Kasvissyöjälle löytyy salaatti tai sitten se Soigno ja koska pizzapohja oli niin hyvä, suosittelen ehdottomasti koestamaan. Hyvä setti, pitää taas kesällä rehaa sinne laiturinnokkaan syömään pizzat.

URL http://www.skiffer.fi/
Puhelin 045-3445351
Osoite Erottajankatu 11, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.