Maxill

IMG_1398.JPG

Päädyin sitten kauniina syyspäivänä kävelemään hieman pidemmälle ja koska Korkeavuorenkatu on sopiva tällaiselle kävelyretkelle, niin suuntasin Johanneksen kirkon ohi kohti Ullanlinnan syövereitä. Ohitettuani pitkällä matkalla valtavan määrän putiikkeja ja kahviloita näin ensimmäisen oikean ravintolan joka tarjosi lounasta, eli Maxillin. Sisällä loistivat valkoiset pöytäliinat ja business casual henkistä porukkaa. Koska listakin oli ihan kiintoisa, niin suuntasin sisälle ja minut ohjattiin pöytään (olen todennut aiemminkin, mutta miellyttävää käydä oikean ravintolan elkeillä toimivassa paikassa lounaalla). Tarjolla oli tänään: Alkuun (tai pääruuaksi) Purjo-perunakeittoa (6,50e / 9,50e), Savumuikkusalaattia ja remouladea (12e), Pesto-korianteripastaa ja katkarapuja (12e), Marokkolainen lammaspata ja pilahviriisiä (12e), Pulled pork sandwich (15e) sekä loppuun Pannukakkua ja vadelmasorbettia (5,80e). Toisinsanoen saa ns. business lounaankin kasattua suoraan lounaslistalta. A la carteakin on tietysti tarjolla. Itse päädyin lampaaseen, kun olen kotona muutaman kerran yrittänyt taginea lämmitellä.

IMG_1396.JPG

Alkuun tuli pieni kaali-fenkoli raastesalaatti saaristolais- ja ciabattaviipaleen kanssa. Salaatti oli pirteä ja yksinkertainen ruokahalun herättäjä ja leivät oikein maukkaita. Itse pääruoka saapui kohtuullisen sutjakasti pöytään, tosin lautanen ei ollut lämmitetty josta pienehkö miinus. Annos oli ihan ok näköinen, ottaen huomioon, että pataruokaa on hieman vaikea asetella nätisti lautaselle. Itse komponentit olivat selvästi esillä ja muutenkin annos oli aika selkeä. Maun puolesta annos oli ihan kohtuullisen hyvä, liha oli hieman sitkeää, jonka kääntöpuolena se oli vielä punertavaa ja kohtuullisen mehevää sisältä. Tomaattikastikkeeseen oli saatu hienoa syvyyttä ja tämä nostikin annoksen tasoa selvästi. Riisi oli aika neutraali, mutta toimi kastikkeen kanssa. Marokkolaisuutta en kyllä jotenkin saanut tästä kaivamallakaan, ehkä itsellä on liian kärjistynyt kuva kyseisestä ruuasta, mutta olisin odottanut mausteisempaa kokonaisuutta ja ainakin jonkinlaista nyökkäystä sieltä tuleviin isoihin makuihin, kuten pikkelöityihin sitruunoihin, kuivattuihin hedelmiin tai ainakin jonkinasteiseen tulisuuteen. Nyt kokonaisuus oli ihan hyvä, mutta samaan aikaan pliisu. Tähän hintatasoon on kuitenkin jo oikeus odottaa hieman kovempaa yritystä kuin perus “kotiruoka” vaikka sitähän ravintolan miellyttävän selkeä kuvaus lupaakin.

Sisustus on siisti ja pohjoismaalainen tyyliltään ja tunnelmaltaan. Tänne voisi hyvinkin suunnata liikelounaan merkeissä, vaikkakin edelleenkin ruoka ei nyt ollut mitään niin ihmeellistä. Palvelu oli sujuvaa ja asiallista, tosin vanhempi herrasmiestarjoilija oli hieman töksähtelevä tyyliltään (welcome to Finland etc). Kasvisruokaa tällä kertaa (kaksi kertaa viikossa vaihtuvalla) listalla edusti soppa jota en maistanut, joten en osaa sanoa että maksaako vaivaa. Lasten kanssa tänne teoriassa mahtuisi, mutta jälleen kerran ei ehkä osu ihan täysin maaliin. Hieman jäi kokonaisuudesta sellainen välitilafiilis, näytti ja vaikutti hienolta, mutta ei kuitenkaan ylettänyt hienoon asti. Hinnan ja tarjooman puolesta kuitenkaan ei olla perus kotiruokaravintola-kategoriassa.

Kävellessäni takaisin lounaalta huomasin muuten että Goce oli aika hiljainen. Olisiko se mennyt kiinni? Lähiaikoinahan se ei ole ollut enää samaa tasoa kuin aiemmin ja viimeksi kun yritin siellä käydä vetäisemässä tapaksen tai kaksi ennen parturia, henkilökunta tuntui olevan melko pihalla tarjoomasta.

URL maxill.fi
Puhelin 09-638873
Osoite Korkeavuorenkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.