Don Angelo

image

Uusi viikko, uudet lääkkeet. Viime viikon loppupuolella eskaloitunut tauti saavutti lopulta lakipisteen ja jouduin taipumaan lääkärissä käyntiin. Nyt onkin sitten enää vain käheähkö ääni ongelmana, muuten homma on selvästi paremmilla urilla. Virtaa täynnä lähdinkin sitten kovaa vauhtia kohti ravintola Nälkää, johon olen yrittänyt ennenkin mennä, mutta koska 10 tuli pysäkille juuri siitä kävellessäni, niin hyppäsin kyytiin ja aloin pohtia, että mitä sieltä Oopperatalon kulmilta oikein löytyisi.

Mieleen juolahti italialainen ravintola, joka on ilmeisesti siirtynyt Kaapelin lähistöltä näille huudeille. Pizza tai pasta kuullosti houkuttelevalta aloitukselta viikolle, ja kun hyppäsin sporasta pois, niin siinähän se ravintola olikin. Paikka tarjoaa päivän pasta- ja pizza-annoksia lihalla tai vegenä sekä salaatin ja jonkun erikoisemman (esim. pata tai possupihvi) liharuoan viikonpäivän mukaan vaihtuvalla listalla.

image

Tänään oli tarjolla: Tonnikalasaalatti eli amerikansalaatti, tomaatti, kurkku ja punasipuli (8,50e); Pizza vegetariana eli tuore tomaatti, punasipuli ja herkkusieni (8,60e); Pizza del giorno eli pekoni, chili ja mozzarella (8,80e); Pasta vegetariana eli artisokka, vuohenjuusto ja tomaattikermakastike (8,90e); Pasta del giorno eli salami, punasipuli ja tomaattikastike (9,10e) sekä Scaloppa alla pizzaiola eli porsaan ulkofile, kapris, musta oliivi ja tomaattikastike (13,90e). Itse valitsin päivän pastan. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, joka etäisesti muistuttaa niitä nepalilaisten ravintoloiden rakennelmia.

Alkuun tuli yllätyssalaatti, joka sisälsi jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua ja kastiketta. Ihan perussettiä, eikä mitenkään erityisen kaunis, mutta kyllähän tätä alkuun nakerteli. Pääruoka saapui seminopeasti ja oli höyryävän hyvännäköinen pastakasa lautasella. Vähän parmesanirouhetta sivussa ja niitä salaminpalasia tomaattikastikkeen seassa, josta löytyi ilahduttavasti myös tuoretta punaista chiliä. Pasta oli sopivan kypsyistä ja kastike oli ihan jees, ei mitään kovin ihmeellistä. Tuommoinen kunnianhimoton keskikastin suoritus neutraaleilla mauilla. Leipää olisin kaivannut sivuun, jotenkin se mielestäni kuuluu tällaiseen ruokaan, vaikka ei tässä siis nälkä jäänyt eikä mitään sellaista.

image

Sisustus on perus siisti, mesta on pienillä italialaisilla yksityiskohdilla (puna-valko ruudulliset pöytäliinat, tosin niiden päällä oli siten ne helpommin pyyhittävät/vaihdettavat liinat) kalustettu snadi kortteliravintola. Ikkunapöytä palkitsi Mannerheimintien liikenteen viuhumisella ja valolla (kiva kun alkaa taas olla enemmän aurinkoa saatavilla).

Asiakaspalvelusta huolehti charmantti herrasmies, olisiko ollut herra Angelo itse. Kasvissyöjälle oli niitä vegepastoja ja -pizzoja. Lasten kanssa voisi teoriassa napata pizzan tms, mutta toisaalta jos olisi näillä main liikenteessä, niin melkein kyllä menisin Sushi wa.gocoroon (tai miten ihmeessä se sitten kuuluukaan kirjoittaa), vaikka tilan puolesta se olisikin haastavampi.

image

URL www.donangelo.fi
Puhelin 050-3025593
Osoite Mannerheimintie 64, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.