Hodarifillari

image

Eilinen horkkatautitila tasaantui tänään vain yleisesti epämiellyttäväksi olotilaksi kurkkukipuineen etc. Mutta edelleenkään ei tehnyt mieli rehata mihinkään kaukokohteeseen, varsinkin kun nieleminen sattuu edelleen melko paljon. Ajattelin näin ollen käydä skoraamassa hodarit Forumin ja Kampin yhteiskäytävälle sijoittautuneesa Hodarifillarista. Tämä luonteeltaan kovin liikkuvainen ravintola on tullut tutuksi huhupuheista (oli muistaakseni kavereiden Sompasaunalla jossain tapahtumassa) ja siitä kun tulee käveltyä ohi aamulla ja illalla työmatkalla (usein se on jo kiinni/ei vielä avannut ohi mennessä).

Mesta myy siis hodareita (4,90e – 5,90e, 6,90e juomalla tai 9,90e juomalla ja kahdella hodarilla): Tijuana eli Pippurinen nakki, itse tehtyä guacamolea ja tuoresalsaa, cheddar-juustoa, sriracha-kastiketta ja nachoja; Helsinki eli Sörkän nakki, kurkkusalaattia, ketsuppia, sinappia ja paahdettua sipulia; Boston eli Pippurinen nakki, tuoresalsaa, BBQ-kastiketta, chilimajoneesia, cheddar-juustoa, kevätsipulia ja paahdettua sipulia sekä New York eli Pippurinen nakki, BBQ-kastiketta, chilimajoneesia, kevätsipulia, cheddar-juustoa, sinappia ja paahdettua sipulia. Itselle valikoitui tuo kahden hodarin ja juoman kombo Tijuanalla ja New Yorkilla. Tilaus ja maksu hoidetaan fillarin kupeessa, josta löytyy myös paperit.

image

New York oli ensimmäisenä ja tämähän oli ihan hyvä hodari. Hieman kipakka chilimajoneesi, sinappi ja makeahko BBQ kastike toimivat kivasti yhteen ja se sipulirouhe päällä toi kaivattua tekstuuria annokseen. Tijuana oli sekin ihan hyvä, tosin jotenkin alkaa näemmä avokado tökkimään ainesosana, pitää pitää jonkinlainen avokadopaasto tässä. Nachorouhe ei myöskään ollut yhtä mainio päällyste kuin se hieno sipulirouhe. Ihan jees, mutta ehkä sopii tosiaan johonkin festariasetelmaan paremmin kuin päivittäiseksi lounaaksi. Vaniljakokis toimi yhtä hyvin kuin aina, kiva että oli hieman normaalista poikkeavia vaihtoehtoja.

image

Sisustus on yhteiskäytävä, joka on jännä sekoitus pommisuojaa ja kauppakeskusta isoine mainoksineen (pitäisi joskus päästä käymään Apollon standup klubilla, mutta ehkä vasta sitten kun herra Hedberg on taas kuvioissa mukana), jonka varrelle oli sijoitettu parit terassikalusteet. Ihan jees tässä oli istuskella, epämukavampiakin ruokakokemuksia löytyy, mutta ei tähän ihan varta vasten tulisi varmaan mentyä, ellei nyt olisi tällaista omituista harrastusta pakkomiellettä mikä itsellä on.

Kasvissyöjälle ei ehkä ollut mitään, webskassa mainostettiin vegehodareita “tilauksesta”, mutta tästä ei ollut standilla mitään viitteitä, enkä puolikunnosta johtuen ymmärtänyt kysellä aiheesta. Lasten kanssa voisi ehkä koestaakin, hodareista kuitenkin pitävät jne, mutta taaskaan en heidän kanssaan ihan erikseen tätä varten ramppaisi paikalle.

image

URL www.hodarifillari.fi
Puhelin 040-8403438
Osoite Liikkuva

2 thoughts on “Hodarifillari”

  1. Vertaatko siis pop-up pikaruokapaikkoja michelin tähden ravintoloihin ja annat sillä perusteella yhden tähden, kun eivät yllä samalle tasolle? Eikö tämä paikka ollut pop-up ja kaikki tehtiin tuosta fillarista käsin, eikä mikään sisustettu fine dining ravintola. Noiden Hodarifillarin kundien hodarit ovat loistavia, itse antaisin neljä, ellei viisi tähteä.

    1. Kiitos kommentista. Kyllä heidän hodarit olivat oikein hyviä, kuten yllä totesinkin. Ja muutenkin koko konsepti tuollaisesta liikkuvasta ravintolasta on loistava asia, varsinkin kun se on hoidettu noin ammattitaitoisesti.

      Mutta tämä sivusto on päiväkirjamainen lista minun syömistä lounaista, ryhmiteltynä (enemmän tai vähemmän) aikajärjestykseen. Kaikki paikat ovat näin ollen samassa “kävin täällä lounaalla” kategoriassa (poislukien parit ravintolat joissa olen käynyt illallisella). Tähdet ovat tukkimiehen kirjanpito sen päivän annoksesta vrt. kaikki muut minun syömät annokset ja arvio perustuu täysin omaan subjektiiviseen kokemukseen (mihin muuhunkaan?).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.