Lasipalatsi

HUOM! Ravintola on suljettu Lasipalatsin remontin takia.

image

Tänään oli kameranhakureissu Rajalaan ja ajattelin käydä siinä samalla Foto Cafessa. Mutta näemmä lounaan alkaminen klo 11 on joustava käsite ja lämmintä ruokaa olisikin ollut ehkä joskus “15 minuutin päästä” tarjolla eli siis lähempänä 11:30 kuin 11. Noh, pitänee käydä joku toinen kerta ja mennä myöhempään. Kamera tuli skorattua ja siinä sitten lähdin harhailemaan epämääräisesti kohti Forumia. Matkalle sattui Lasipalatsi ja päätinkin siinä hetkessä käydä syömässä tässä hieman kansallisromanttisessa ravintolassa. Mesta tarjoaa Vorchmackista (18e) lähtien kaikenlaista klassikkoannosta (mm. Poronkäristys 24e, Kuhaa Mannerheimin tapaan 28,50e) sekä liikelounaan (35e). Ajattelin katsastaa koko setin, joten otin sen (viikottain vaihtuvan) liikelounaan joka tarkoitti alkuun Emmentaljuusto-pähkinäsalaatti, sitten Karamellisoitua porsaanniskaa ja timjamijuureksia sekä perään Omena-raparperipaistos ja vaniljakastiketta. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, johon hovimestari saattelee. Päivän lehdet löytyvät baaritiskiltä.

image

Alkuun tuli se salaatti ja tämä oli yllättävän innoton veto. Pari blokkia stanu emmentalia, joka oli vielä hieman viileää, redusoitua balsamiccoa, hunajapaahdettuja cashew pähkinöitä, paahdettua punajuurta, pikkelöityjä punasipuleita sekä vihreä salaatti kastikkeineen. Punasipulit toimivat oikein hyvin ja olivat ujosti etikkaisia. Salaattikastike oli myös omaan makuun hyvä, mutta muuten tämä oli yllättävän yksinkertainen ja ei silleen hyvällä tavalla. Hienosti tosin aseteltu, muutenkin kattaus oli hyvännäköinen ja toimiva.

image

Pääruoka oli käytännössä iso pala lihaa. Liha oli ihan hyvin kypsennetty, sopivan lohkeilevaa ja maukkaan mehukasta kuten tällainen kuuluukin olla. Hallitusti rasvaa muutamassa kohdassa ja hyvää paistinlientä(?) kastikkeena. Perunamuussia oli laitettu pienehkö määrä lautaselle mukaan ja se oli sopivan samettista muutamalla sattumalla. Ne juurekset olivat jääneet ali, siinä määrin että ei viitsinyt alkaa nakertamaan. Tämä kuitenkin kompensoitiin (ravintolan puolesta omatoimisesti, itse en lähtenyt mitään vaatimaan suuntaan tai toiseen, kunhan mainitsin kyseltäessä) hinnassa, joka oli hyvä ele. Mutta siis jälleen kerran aika tavanomainen ja kunnianhimoton annos. Leipä oli ihan kohtuullista, sämpylässä kiva kuori ja unikonsiemeniä(?) tuomassa pientä makuvivahdetta.

image

Jälkkäri jatkoi samalla linjalla, eli vähän tällainen kotiruokamainen setti. Sopivasti happamuus ja makeus balanssiss ja mukavasti tekstuurivaihteluita, mutta muuten melko tavanomainen paistos. Ja siis eihän siinä mitään, olihan nämä tavallaan toistensa kanssa yhteneväisiä, rehellistä suomalaista ruokaa edustavia vetoja, mutta tällä hintatasolla voisi kuvitella että yritys on ihan eri leveleillä. Konseptuaalisella tasollahan tämä edustaa samaa ideaa kuin erittäin loistava Elite, mutta jää tosi pahasti jälkeen.

image

Sisustus on tyylikäs ja funkkis-talon fiilikseen erittäin hyvin toimiva. Täällä on oikein mukava asioida ja on joskus istuttu kaverin kanssa baarissa turisemassa niitä näitä. Asiakaspalvelu oli oikein sujuvaa ja asiallista, mutta toki tällainen liikelounas vie aina oman aikansa. Ja liikelounaaseen tämä sopiikin mielestäni kohtuullisesti, tosin ruoan puolesta tämä ei ole kärkikastia. Mikä sinänsä on erikoista, koska olen saanut joskus aiemmin (vuosia sitten) täältä paljon tasokkaampaa safkaa. Kasvissyöjälle oli maa-artisokkarisotto nyt ainakin, mutta oli tämä lista melkoisen lihapainotteinen. Lasten kanssa olisin aiemmin ehkä harkinnutkin tulemista, mutta tämän kokemuksen jälkeen jätän väliin.

URL www.ravintolalasipalatsi.fi
Puhelin 020-7424290
Osoite Mannerheimintie 22-24, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.