Lai Fu

image

“Lähi”-kiinalainen (n. 10 km) toimii Kirgistanian keskustassa (eli “kylillä”) ja on semituore tapaus, kun viereinen New City on toiminut taasen jo vaikka kuinka monta vuotta samoilla nurkilla. Mesta tarjoaa kiinalaisen ruoan lisäksi thaikkuannoksia sekä sushia. Eli kaikenlaista kaakkois-aasiasta linjalla mennään. Viikonloppuisin ja lounaalla on buffa, mutta itse olen täältä tilannut vain take-away -pussukoita.

image

Menulta löytyy mm. (laitan kuvat, lista on pitkä, enkä jaksa kirjoittaa kaikkea): Kevätkääryleitä (5e per 2 kappaletta / 4,50e mukaan otettaessa), Wontun-keitto (alkuruoka 5,50e / 5e), härkäsalaatti (alkuruoka 7e / 6e), “härkää” peking/mustapapu/ananas/kiinalaissieni/sipuli/curry-kastikkeessa (12,50e / 12e), fritattua kanaa/possua/kalaa hapanimeläkastikkeella (11,50e / 11e), Kung Po kanaa (12e / 11,50e), possua tai kanaa chili/mustapapu/vihannes/herkkusieni/valkosipulikastikkeessa (11,50e / 11e), fritattuja jättikatkiksia hapanimeläkastikkeella (15e / 14,50e), Mapo tofu vihanneksilla (12,50e / 12e), paistettua riisiä kanalla (10,50e / 10e), thaikkuhapanimeläkastiketta possulla/tofulla/kanalla/kasviksilla/tamarind lihapullilla (14e), Pad thai (15,50e), Tom Yum Goong/Tom Yum Tamarind/Tom Kha Gai -sopat (14e), fritattu banaani jädellä (5e / 4,50e).

image

Meille valikoitui (anopin synttärit): Kevätkääryleitä, kanaa ja härkää mustapapukastikkeessa, Mapo tofu, fritatut jättikatkikset, chilikana ja possua thaikkuhapanimeläkastikkeessa kasvisten kera. Mukaan tulee luonnollisestikin läjä riisiä. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä.

image

Alkuun vedetyt kevätkääryleet olivat edelleen rapsakoita kun alettiin syömään. Nämä oli onneksi laitettu pahvitötsään, joka imi kiitettävästi sitä rasvaa, joka selvästi auttoi. Kevätkääryleet olivat ihan kohtuullisia, lapsille maistui myös ja nämä olivat hieman tavallista kookkaampia, mikä sopi kun kaikki olivat niin kovin nälkäisiä ruokailun alkumetreillä. Hapanimeläkastike menetteli sekin, tosin on sitä parempaakin tullut vastaan.

image

Mustapapuhärkä oli hieman stydin makuista, mutta ehkä se oli ihan hyvä, ainakin oli saatu meininkiä kastikkeeseen. Ehkä tämä oli kuitenkin hieman tukkoinen omaan makuun. Kasvikset oli tässä, kuten muissakin kastikkeissa, jätetty sopivan rapsakoiksi.

image

Mustapapukana olikin sitten enemmän sitä mitä kaipasin ja tämä oli ihan hyvä suoritus, kana oli mehukasta ja veget sopivan al dente. Mustapapukastike on yksi omista suosikeista ja tässä oli ihan hyvä versio siitä.

image

Thaikkupossu meni hieman ohi omalta kohdalta. Oli tässä vähän jotain thaimaalaisia aromeja, kuten limeä ja sitruunaruohon fiilistä, mutta aika hentoa menoa kuitenkin. Liha ja kasvikset oli kuitenkin hyvin paistetut ja tässä oli pientä tulisuuttakin mukana, mutta sekin omaan makuun liian pientä.

image

Mapo tofu oli rohkeasti maustettua, kuten asiaan kuuluukin. Tässä oli veget jälleen hyviä, mutta sille tofulle olisi toivonut jotain paistopintaa. Tämä pelkkä tofublokista lohkottu lötkö palanen ei jotenkin toimi itsellä.

image

Chilikana oli sekin mehukasta ja ihan kohtuullista, pienellä potkulla. Aika paljon tulisempaa saisi itselle olla, mutta tälle kohdeyleisölle tuo oli ihan sopivaa. Ihan hyvää keskivertotasoa tämäkin. Riisi oli hyvin keitettyä, ei kokkareista tai kuivakkaa missään astiassa. Isoja astioita tuli kolme näille annoksille, josta riitti erittäin hyvin yhdeksälle syöjälle.

image

Fritatut jättiravut olivat oikein mainioita ja nämäkin olivat edelleen kohtuullisen rapsakoita kun alettiin syömään. Taikinaa oli mielestäni sopivasti täytteeseen nähden ja katkikset olivat juuri sopivan kypsyisiä, näitä oli myös reilusti tarjolla annoksessa.

image

Sisustuksesta en kauheasti osaa sanoa, kun en ole täällä istuskellut, mutta ihan siistin oloinen paikka tämä on. Muutama hajarekvisiitta löytyy seiniltä ja isosti asiakaspaikkoja pienehkössä ravintolassa. Kyllä täällä tuntuu joka käyntikerralla riittävän asiakkaita, tällainen kohtuuhyvä kortteliravintola. Asiakaspalvelu on asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle on tofuannoksia pari kiinalaisella menulla ja suurin osa thaikkuannoksista.

Susheista en osaa sanoa mitään, en ole täältä edes harkinnut tilaavani niitä. Lapset ovat näistä aina tykänneet, ne kerrat kun on otettu, tosin aika riisin syöntiähän se on ollut. Perheitä täällä tuntuu olevan syömässä kun on käynyt, joten varmaan sekin toimii ihan hyvin. Lasten listalta löytyy niitä nakkeja ja ranuja niitä kaipaaville. Syöttötuolejakin näyttäisi olevan.

Tämä toimii ihan hyvin tällaisena take away/viikonloppumättömeininkinä. Stadista löytyy parempia (esim. loistava Dong Bei Hu), mutta ne on kaukana.

image

URL Lai Fu
Puhelin 09-8531255
Osoite Kirkkotallintie 4, Kirkkonummi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.