Parhaat meksikolaiset, osa 1

20140716-114040-42040968.jpg

No niin, nyt kun olen rehannut (lähes, tietämäni) kaikki kaupungin meksikolaiset lounaspaikat, niin laitetaanpas mestat jonoon. Nyt kun vielä jotain niistä muistan. Tällä kertaa setti on sen verran suppea, että viisi parasta riittänee.

1. Tortilla House
Tämän paikan sijoitus on nyt todettu paikkansa pitäväksi useamman kerran otannalla. Täältä saa parhaat lounasburritot stadin alueella. Burritot sisältävät autenttisesti muutakin kuin pelkkää lihaa, niissä on hyvä tasapaino eri komponenttien välillä ja maku on aivan erinomainen, jonka kantamana jaksaa syödä tämän isohkon annoksen loppuun asti. Myös koko konsepti aina tilaamista myöten on ihailtavan hyvin mietitty.

IMG_1334

2. Eatos
Kivoin meksikolainen lounasravintola ja erittäin maukas ruoka tekee tästä ehdottomasti vierailun arvoisen paikan. Tacot olivat hyviä ja soppa herkullinen aloitus lounaalle. Burritojakin löytyy ihan lounaslistaltakin, tosin vain välillä ja täältä löytyykin yleensä jotain muutakin kuin vain snägäriruokaa, tehden tästä tyylikkäämmän meksikolaisen vaihtoehdon.

3. Cholo
Kehuttu ja hypetetty meksikolainen street food narikka on kieltämättä hyvä ja persoonallinen mesta, mutta burritojen maun osalta tämä jää mielestäni Tortilla Housen taakse, tosin ei isosti. Tyylikkäämpi tämä on, sekä ehkä siihen tyyliin sopien hieman vaikeaselkoisempi menun osalta.

IMG_2312.JPG

4. Maya
Tämä paikka tarjoaa myös lautasannoksia oikeassa ravintolaympäristössä kuten Eatos, mutta selvästi enemmän kotiruokamaisella linjalla. Tätä toki kompensoi alkusopan lisäksi tarjottu salaattibuffa, jonka kantamana tästä tuleekin ihan täysi setti jos sitä lounaaltaan kaipaa. Sisustus on myöskin siisti ja selvästi on yritetty vähän saada jonkunlaista eksoottista soundia mukaan.

5. Cantina West
Jos Mayassa on pientä eksoottista soundia, niin Cantina Westissä on ison rokkibändin kakofoniaa. Tämä stadin ravintolamaailman vanha sotaratsu vetelee yllättävän vetreästi ja vaikkakin en ollut ihan sinut tämän texmex burriton kanssa, niin jotain charmanttia, dekanenttia fiilistä tässä paikassa on.

IMG_2182.JPG

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.