Taivaanranta (2. kerta)

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Taivaanranta on jo käsitelty aiemmin, mutta kun perhe oli tulossa stadiin ja piti keksiä puolen päivän aikaan sopiva paikka, niin tämä valikoitui kun ollaan ennenkin käyty ja hyväksi havaittu. Tänään oli tarjolla: Salaattia paahdetusta ankanrinnasta ja granaattiomenavinegrettea (9,20e), Chilillä maustettua linssikeittoa (10e), Tulista katkarapukastiketta ja couscousia (10e), Grillilankkua flank-pihvistä talon ranskalaisten ja ketsupin kera (19,50e), Oliiviöljyssä confattua lohta kasvissalaatilla ja beurre blanc -kastikeella (19,50e), Kuusenkerkkärisottoa ja kirsikkatomaattia (16,50e). Näiden lisäksi on tarjolla liikelounas (29,50e) sekä lasten lista nauravilla nakeilla (7e), kanalla (7e) tms. Olisi kiva jos lasten listan sijaan tarjottaisiin vaan suoraan pienempiä annoksia aikuisten listalta, vaikka toki ymmärränkin tämän logistiset haasteet. Tälläkin kertaa saatiin tosin pojalle pieni flank-steak annos, iso kiitos siitä keittiölle. Annoksiin kuuluu salaattibaari (vihreä salaattisekoitus, marinoituja oliiveja, pestomarinoituja kirsikkatomaatteja, hölskytyskurkkuja, tomaattia yrteillä, pastasalaattia, hedelmäsalaattia, siemeniä etc), leivät (pari vaaleaa leipää, joista toisessa ihan ok kuori+sitko, voita levitteenä) ja loppun kahvi/tee. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, mutta hätäisemmät maksavat tiskille josta löytyvät myös päivän lehdet. Itselle valikoitui se pihvi.

image

Alkupalat olivat ihan jees, komponentit olivat osittain jo valmiiksi maustettuja ja löytyihän niitä kastikkeitakin. Ihan kelvollinen alkusalaattibaari, tosin mikään ei ollut mitään erityisen laadukasta. Pääruoka saapui hauskasti lankulla ranujen ja itse tehdyn ketsupin kera. Pihvi oli hyvä, mutta jäi selvästi jälkeen Goodwinin versiosta. Itse tehdyt ranut olivat nekin kohtuullisen hyvin maustettuja, tosin ei riittävän rapsakoita, mutta eivät myöskään lötköjä. Grillattu maissi oli ihan jees, kuten myös tomaatti, mutta olihan nämä nyt parin kympin annokseen aika innottomia vetoja. Parasta tässä oli yllättäen se itse tehty ketsuppi, jossa oli sopivan jämäkkä tekstuuri sekä riittävän omanlainen makuprofiili, että erottautui edukseen perusheinzeistä. Couscous tulisilla katkaravuilla ei ollut niinkään tulinen, eikä kuulemma osunut muutenkaan ihan täysin maaliin. (Lisätty ruokailijan kanssa juttelun kanssa) couscous oli puuromaisen vetelää ja kastike oli vetistä ja muutenkin melko heikko veto. Kuusenkerkkä-risotto oli kuulemma oikein hyvä, vaikka siitä kuusenkerkän maku puuttuikin.

image

Sisustus on muuttunut huomattavasti viime kerrasta ja nyt tähän on säädetty seinät ympärille. Tavallaan ymmärrän että tällä saadaan rajattua ravintolan aluetta, mutta on tässä mielestäni menetetty jonkun verran sitä avaruuden ja valoisuuden tunnetta. Mutta on tämäkin ihan kiva. Asiakaspalvelu oli verkkaista (tultiin ruuhka-aikaan) ja ystävällistä sekä joustavaa. Kasvissyöjälle täältä löytyi mm. kuusenkerkkärisotto, joka oli kuulemma hyvää. Lasten kanssa täällä oli oikein hyvä olla ja salaattibaari alkuun toimii hyvin pahimman nälän päihittäjänä. Oli tämä edelleen hyvä, mutta ei ihan ollenkaan niin mahtava kuin aiemmilla kerroilla, pientä isoa lipsumista tapahtunut ajan mittaan, mikä tuntuu olevan aika yleinen asia ravintoloissa, että alussa uuden hurma jaksaa siivittää erinomaisiin tekoihin ja sitten alkaa realiteetit kuluttamaan tasoa pikkuhiljaa alemmas. Näistä johtuen, en ehkä enää suosittelisi tätä liikelounaspaikaksi, vaikka ihan semi ok onkin.

URL http://taivaanranta.com/
Puhelin 04-24925310
Osoite Keskuskatu 7, 00100 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.