Wine & Deli

IMG_1299

Teatterin Wine & Deli tarjoaa salaattibaarin josta saa itse osoitella ainekset, jotka tiskin takana sitten asetellaan paikoilleen. Muistan kun tämä oli uusi konsepti Helsingin ravintolatarjonnassa ja nimenomaan tässä paikassa, mutta vaan hieman eri nimisenä. Kadun toisella puolella sijaitseva Cafe Esplanad tarjoaa (ja tarjosi samoihin aikoihin) samaa settiä, mutta taisi silloinkin olla hieman hinnakkaampi vaihtoehto (mutta sieltä kannattaa hakea korvapuustit). Salaattibaarissa on tarjolla muutamalla tavalla marinoituja (kypsiä) kananpaloja, kylmäsavulohta, juustoja (parmesan lastuja, mozzarellapalloja, fetaa), aurinkokuivattuja tomaatteja, marinoitua tofua, artisokansydämiä etc. Kastikkeita on useita, vinaigretteja (tosin he kutsuvat sitä vinegretteksi, sic) on muutamaa ja sitten aasilaishenkinen soijapläjäys sekä muutamaa raskaampaa (jugurttia sekä taisi olla jotain majoneesiakin) kastia. Kaksi ainesta on 10e ja lisääkin saa rahalla. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille jonka jälkeen tarjottimen kanssa pöytään. Vesilasin täyttöpisteen vieressä on jääpaloja sekä sitruunaviipaleita.

Itse päädyin tofuun ja artisokan sydämiin joita komppasi kivasti vesimelonin palaset salaatin peruspohjassa. Muuten salaatti koostui muutamasta vihreästä salaatista ja tomaatinviipaleista, eli aika basic-linjoilla kuljetaan. Tofu oli marinoitu kivasti ja artisokan sydämet (näitä pitää duunaa joskus kotona) olivat perussettiä. Leipä oli hieman parempaa patonkia joka toi hyvän tekstuurin annoksen kokonaisuuteen. Sitruunavinaigrette oli hyvä ja sopivan kirpeä.

Sisustus on siisti ja valoisa pohjoismainen kahvila ja ikkunat avautuvat Espan ihmisvilinään jota on kiva ihmetellä syödessä. Täällä on tullut syötyä vuosien varrella niin monet salaatit, että paikka tuntuu mukavan tutulta. Kannattaa tosin olla hyvin ajoissa liikkeellä, koska yleensä jo joskus 11:30 aikoihin jono tiskille on reilusti oven ulkopuolella ja mielestäni salaatti ei nyt ole mitään niin ihmeellistä, edes hintansa puolesta. Kasvisruokaahan tämä on, kunhan tekee oikeat valinnat ja lasten kanssa täällä voisi käydä jos nappaisi heille jotkut leivät tms joita on myöskin tarjolla, mutta en nyt välttämättä tänne heti ensimmäiseksi heidän kanssaan suuntaisi.

URL www.teatteri.fi/wine-deli/
Puhelin 09-61285000
Osoite Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.