Viikinkiravintola Harald

20140710-122659-44819130.jpg

Tämä uudehko tulokas City-käytävän kakkoskerrokseen tarjoaa kotiruokaa lounasbuffetin muodossa. Tarjolla on salaattibaari, soppa, jälkkäri kahvin kanssa ja optionaalinen lämmin ruoka. Listalta löytyy myös pidempiä versioita, jos siltä tuntuu. Ravintola on tosiaankin toisessa kerroksessa, joten sinne saavutaan kierreportaita pitkin koruliikkeen vierestä, City-käytävän sisäpihalta. Sisällä odotetaan pöytään ohjausta ja kun ollaan istumassa, tehdään tilaus. Eli lähes oikea ravintola kyseessä, vaikka lounasbuffa onkin. Tänään tarjolla oli: Helgan hernekeittoa ja pannaria (8e); Hapanimeläkastikkeella maustettua broileria, spelttiä ja kasviksia (9,50e); Kasvispelmeenejä ja salvia-voikastiketta (9,50e); Lipstikkavoissa paahdettua siikaa (17,50e); Viikinkipäällikön lounas (25,50e) eli lihakivi (wut?), siika ja raparperihyve. Salaattipöydästä löytyi jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, pikkelöityjä juttuja (pikkukurkkuja, kukkakaalia ja hillosipuleita), raejuustoa, punakaalia (hapatettua?), punajuurta, perunasalaattia, silliä ja modaamiseen sopivia siemeniä etc. Lisäksi löytyy muutamaa eri leipä- ja levitevaihtoehtoa.

20140710-122657-44817408.jpg

Lämpimän ruuan osalta päädyin pelmeneihin, kun en ole muistaakseni niitä aiemmin syönyt missään ja muutenkin kasvisvaihtoehto on yleensä hauska jos se on jotain muuta kuin soppaa tai salaattia. Mutta siis salaatti ja (herne)soppa alkuun ja syömään. Hernekeitto (+ sinappi ja punasipulihake) oli aika tuhtia, jopa ehkä liian kiinteää, mutta maku oli ok. Salaatti oli aika perussettiä, tosin sillit olivat hauska lisä sivuun. Ennenkuin salaatti oli hoidettu saapui pelmenit pöytään ja annos oli kivan näköinen sijoiteltu veneen muotoiseen lautaseen. Annos oli aika tykitystä, koska voikastikkeen lisäksi oli pelmenit käytetty kermassa. Itsellä oli tilausta tehdessä mielessä kirkkaassa liemessä olevat nyytit, keiton kaltainen kokemus, mutta tällainen tuli tällä kertaa. Maut syntyivät käytännössä pelmenien täytteistä (ei hajua mitä siellä oli, mutta mielestäni maistoin tomaattia) ja noin muuten kokonaisvaikutelma oli aika raskas. Mutta olipahan ainakin erilaista kasvisruokaa kuin mitä yleensä, vaikka onhan nämä sitten loppujenlopuksi aika ravioli/dumpling meininkiä eri nimellä.

20140710-122701-44821218.jpg

Homma lopeteltiin (valmiiksi haudutetulla!) teellä ja pannari+hillo lautasella. Niille päiville (kaikki paitsi torstai?), joilla ei ole muuta jälkkäriä tarjolla, kahvin vieressä näytti olevan niitä pieniä täytettyjä keksejä (mikä niiden nimi on? ne noin sormen paksuiset, missä on jotain välissä). Pannari oli semijees, kuori oli ehtinyt nahistua sen verran, että oli vaikeasti leikattavissa. Mutta ihan kiva lopetus melkoisen raskaalle lounaalle. Täällä toki saa myös pelkän sopan ja salaatin halutessaan, joten melkein voisi lämpimän ruuan skipata.

Kasvissyöjille täällä on joka päivä joko soppa tai yksi lämpimistä ruokavaihtoehdoista kohdennettuna tarpeisiinsa,. Joten jos haluaa vetää hillittömän setin, mutta haluaa silti kasvisruokaa, niin tämä tarjoaa ihan hyvät puitteet. Puitteista puheenollen, täällä on tosiaan yritystä sisustuksessa, kuten jo lautasistakin näkyy. Oman pöydän vieressä oli faux viikinkikilpiä ja muutenkin ravintola on tappiinsa asti kalustettu tuohon henkeen. Lasten kanssa tänne voisi tulla jo ihan sisustuksen takia, tosin vaunujen kanssa tänne joutuu kikkailemaan jostain muusta sisääntuloväylästä kuin kierreportaat. Ymmärtääkseni sellainen sisäänkäynti löytyy kyllä, koska kyseessähän on tavallaan vanhan Carrolsin (muistaako tätä kukaan) kakkoskerroksen “takapääty” ja ennenvanhaan tänne pääsi sisäpihaa kiertävä parveke/terrassi tms.

URL www.ravintolaharald.fi
Puhelin 044-7668010
Osoite Aleksanterinkatu 21, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.