Grande Grill

image

Olin kovasti menossa Skattalle, mutta nelonen petti enkä viitsinyt kylmässä jäädä odottelemaan sporaa. Päätin sitten käydä Aikatalon sisäpihan Grande Grillissä, kun en ollut vielä kertaakaan siellä käynyt. Sisään harhailemaan ja kun löysin pöydän, niin siinä lukikin, että pitäisi mennä baaritiskille kyselemään pöytää, mutta tarjoilija kuitenkin sanoi, että voi istua mihin lystää. Pienen alkusekoilun jälkeen sainkin paikan ja päivän listan eteeni. Tänään oli tarjolla: Paistettua kanaa talon maustevoilla (9,30e), Chevre-risotto (9,30e), Savustettua lohta limemajoneesilla (9,30e), Kana-varrassalaatti marinoiduilla kasviksilla (9,30e), Bbq-steak (18,50e). Kaikkiin paitsi salaattiin sai valita lisukkeista, joita oli muistaakseni ranut, riisi, kermaperunat ja jotain sen suuntaista. Itse nappasin salaatin, vaikka pihvipaikkahan tämä tavallaan on. Teki vaan mieli. Loppuun oli tarjolla teet ja sumpit sekä jotain suklaalikööri(?)karkkeja.

Ruoka saapui yllättävänkin nopeasti vaikka paikassa riitti trafiikkia. Annos oli melko tavanomainen salaatti, pari tomaatinviipaletta, paprikaa, kurkkua, salaattisekoitus kastikkeella, hunajamelonia ja sitten niitä grillin kautta käytettyjä haaleita kasviksia. Päällä oli grillattu kananvarras ja läjä rucolaa. Viereen oli laitettu iso pala leipää, joka osoittautui pehmeäksi, melkein sämpylämäiseksi. Mutta leipä oli kuitenkin ihan kohtuumaukas vaikka ei purutuntumaa antanutkaa. Sen sijaan ne grillatut kasvikset olisi oikeastaan voinut jättää pois, haaleita ja lötköjä kasviksia ei hirveästi tee mieli natustella. Salaatti oli hyvin perusmeininkiä, kastike oli ihan jees, mutta aika innoton yritys eikä yksittäiset komponentitkaan olleet mitään parhaimpia. Kanavarras oli maukas ja hyvin paistettu, väri oli pinnassa ja kana oli kypsää, mutta silti vielä mehukasta.

image

Sisustus on baarin ja ravintolan sekoitus, ajan patinoimat huonekalut ja hieman persoonaton yleisilme tekee tästä tusinapaikan. Ihan siisti tämä kuitenkin oli, mutta hengetön sekä melko pieni ja silti sokkelomaisen oloinen. Sisäpihan puolella on kuitenkin isot ikkunat ja se puoli vaikutti olevan semiviihtyisä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täällä ei oikein ollut mitään järjellistä ja ehkä ei vegemeininkiä pidä ehdointahdoin pihvipaikasta lähteä hakemaankaan. Lasten kanssa en jaksaisi vaivautua, kuten en noin muutenkaan. Lähimaastossa on kuitenkin samalla hintatasolla aika paljon parempiakin paikkoja.

URL http://www.rafla.fi/grandegrill
Puhelin 09-42426020
Osoite Aleksanterinkatu 15, Helsinki

 

Grande Grill on 16.2.2015 rated 1.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.