Korat Cafe

Olen kyborgi, ph33r me! Vihdoinkin, yli kuusitoista vuotta Tetsuon ensikohtaamisen jälkeen olen tullut yhdeksi koneen kanssa. Koko eilisen illan hieroin uutta Fitbit-leluani ja mittailin tiiviisti leposykettäni maatessani lämpimän peiton alla.

Tunsin terveyteni kasvavan kohisten, peittäen melkein, mutta ei ihan, korvissani suhisevan tinnituksen. Tämä päivä menikin sitten rattoisasti bitin parissa, niin viihteen kuin työn puolesta. Mittaustulosten seuranta tuntuu jotenkin viihdyttävältä, melkein kuin pelaisi jotain peliä.

Pakolliset Pokémon Go assosiaatiot puskivat pintaan, kun tarkkailin askelien määrää ja kuljettua matkaa. Koko homma puhutteli sisäistä nörttiäni kirkkaan kuuluvalla äänellä ja loppupäivästä olinkin jo selvittämässä, että mitä kaikkea muuta statistiikkaa pystyisi generoimaan.

Jos housunlahkeisiin virittäisi vaikka jonkun sähköä mittaavan anturin tai pipoon jotain mikä mittaa hiuksia. Uusi uljas maailma avautuu edessäni, kun lähetän itsestäni jatkuvasti tarkempaa dataa jenkkiarmeijan tiedusteluyksiköille.

Thai food at this small restaurant in the tranquil streets of Lauttasaari. The food was tasty and there was plenty of it.

For more Thai in Helsinki, visit Thai Thai, Kaow Thip and Lemon Grass.

Casa Mare -käynnillä havaittu thaikkumesta osui kohteeksi, koska täytyi joka tapauksessa käydä Jätkäsaaressa säätämässä ja sieltä Lauttasaareen on niin lyhyt hyppy. Mesta toimii buffettina (9,50e) näin keskipäivän aikaan ja sisältää salaattia sekä lämpimät safkat.

Ravintolan lounaslista löytyy Facebookista, tämän päivän antimet olivat: Possua panääng-curry-kookosmaitokastikkeessa, kanaa ja vihanneksia keltaisessa currykastikkeessa, paistettua nuudelia vihanneksilla ja kananmunalla, riisiä, nam phrik, salaattibaari (jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti, kidneypapu-tursu-hedelmäsötkötys, feta-tomaattisalaatti, kuivattua banaania sekä paahdettua sipulia) sekä loppuun keksiä ja teetä/kahvia. Maksu hoidettiin tullessa kassalle.

Alkusalaatti ei ollut mikään kovin kummonen, kannat oli kuitenkin poistettu tomaateista ja kaupan kastike oli hyvää. Se tomaatti-fetasalaatti näytti sen verran väsyneeltä, ettei viitsinyt edes kokeilla. Ehkä täällä kuuluu ottaa à la cartelta papaijasalaatti (6e/12e) mieluummin?

Pääruoka sitten korjasi alun hienoista pettymystä hyvin, koska erityisesti panääng-possu oli herkullista. Täyteläinen kookosliemi oli saanut hyvää sävyä punaisesta currysta ja ohuet sian siipaleet olivat muutamaa jäykempää sattumaa lukuunottamatta murisevan mehukkaita.

R, joka oli sen Jätkäsaaren kiepin primääri motivaatio, piti tästä niin paljon, että kippasi kuppiin isomman soppakauhallisen. Minunkin piti heittää tästä santsikierros. Se keltaisen curryn värjäämä kana oli myös hyvän kypsyinen, mutta ei muuten päässyt samalle tasolle possun kanssa.

Paistetut nuudelit olivat ihan hyviä ja riisi oli keitetty taiten. Chilisoossi oli tymäkkä ja sopivan polttavainen, tällä sai reilusti makua mukaan kastikkeisiin. Hyvä thaikkubuffa, mielestäni ei esim. Tuk Tukin tasoinen, mutta mielellään tätä söi ja lisääkin tuli otettua.

Sisustus on kioskimainen, asiakaspaikkoja on ymmärrettävästi vähän ja kyltit muistuttavatkin take-away mahdollisuudesta. Tila oli kuitenkin ihan riittävän viihtyisä ja isot ikkunat tulvivat harmaata pakkasvaloa tupaan.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa, pääosin omistaja(?) pitäytyi keittön puolella hääräämässä ja pöytien pitämisessä puhtaana. Kasvissyöjät voivat tilata buffan ohi jotain listalta “lounashintaan”, mikä kuullosti ihan kiinnostavalta vaihtoehdolta sekin, vaikka söisikin lihaa.

URL www.koratcafe.fi
Puhelin 050-3135889
Osoite Gyldenintie 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.