Piano

image

Pääsinpäs sitten lopulta käymään ravintola Pianossa. Paikka tarjoaa päivittäin vaihtuvaa kotiruokabuffaa (10e), jossa tänään oli tarjolla: Bataattisosekeitto, Uuniperunaa ja mäti-smetanatäyte tai kasvistäyte, Pariloitu porsaan leike pippurikastikkeella ja yrttiperunat, Raparperi-omenapaistos ja vaniljakastike. Salaattibaarissa oli: Peruna-kapris-kevätsipulisalaatti, kaali-, porkkana-, lanttu- ja retikkaraastetta, oliiveja, jalopenonviipaleita, maissia, suolakurkkuhaketta, selleriä, salaattisekoitus ja siemeniä sekä paria kastiketta (mm. pestoa). Muutamia eri (kaupan)leipiä normilevitteiden vieressä. Buffasta voi ottaa myös soppa+salaatti+jälkkäri (8e) version. Loppuun oli: Raparperi-omenapaistos ja vaniljakastike sekä mansikkakiisseliä kahvin tai teen kera. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös päivän lehdet.

image

Alkuun heitetty keitto oli ok makuinen, samettinen muutamilla sattumilla jotka olisi voinut porata vielä pois. Alkusalaatti oli runsas ja monipuolinen, mutta ne jalopenonviipaleet olivat jotenkin menneet omituisen makuisiksi ja se pesto (jota oli pakko maistaa) ei myöskään ollut ihan omaan makuun. Muuten komponentit olivat ihan hyviä joskaan eivät mitään ihmeellisiä. Pääruoan kohdalla olikin sitten jänniä rajoitteita (yksi pihvi per nassu, uuniperunan smetanatäytettä ei muiden ruokien kanssa) jotka eivät tule webskasta suoraan esille. Ei siinä mitään, olihan tässä jo vedelty iso salaatti naamariin ja isoin nälkä tullut taitettua. Pihvi oli murea ja herkullinen, pippurikastike oli myös oikein mainio ja pihville sopiva. Perjantain kunniaksi loppuun vetäisty kahvi raparperi(nam)crumblen kanssa oli erinomainen lopetus. Pihvin laatu ja runsas kattaus nosti tämän tavallista paremmaksi kotiruokabuffaksi.

image

Sisustus on siisti, hieman klubimaisesti kalustettu ja koristeltu, mutta ladattu aika täyteen asiakaspaikkoja. Ei sinänsä mikään ihme, koska asiakkaita alkoi valua sisään jo ennen klo 11 ja suosittelenkin saapumaan joko ajoissa. Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja nopeaa. Kasvissyöjälle täällä oli salaatti+soppa+jälkkäri vaihtoehto, joka edukkaan hintansa puolesta on ehkä ihan houkutteleva vaihtoehto, riippuen onko päivän soppa lihalla vai ilman. Lasten kanssa en varmaan jaksaisi lähteä könyämään tänne, vaikka mahdollisesti ruoan osalta sopisikin.

 

image

URL http://www.ravintolapiano.fi/
Puhelin 09-6922230
Osoite Rauhankatu 15, 00170 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.