Phad Thai

image

Thaikkupaikkojen pitkä lista alkaa pikkuhiljaa pienentymään kun päätin vihdoinkin mennä Jäähallin kupeessa sijaitsevaan Phad Thai ravintolaan. Tarjolla on buffet (9e), tosin ei sushi + thai kuten Facebook kuvat antavat ymmärtää, vaan ihan thaikkusettiä salaatilla ja sopalla. Hyvä niin, ei tässä hirveästi sushia tee mielikään juuri nyt. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille jolta löytyy myös päivän lehdet ja vierestä jännästi kylmäkaappi jossa tarjolla mehua. Loppuun löytyy kahvit ja teet sekä pipareita (jee). Vettä sai pöytään pyytämällä, mutta ei ollut mistään itse otettavissa.

image

Alkusalaatti oli aika perussettiä: porkkana-kaali-raaste jäävuorisalaatilla, jalopenoja, maustekurkkuja, kurkkua, tomaattia, oliiveja paprikatäytteellä. Kaupan kastikepurkit vieressä. Alkuun otin salaatin viereen myös kevätkääryleen ja fritattua jotain (katkarapua? näitä ei ollut mitenkään erityisen hyvin merkattu) sekä paria kastiketta (makea chili ja ilmeisesti jonkinlaista soijaa). Salaatin kaveriksi tuli vielä keitto ja sitten pöytään ihmettelemään. Salaatti oli tosi perusmeininkiä, ei siitä sen enempää, mutta fritit olivat herkullisesti maustettuja ja vielä hieman rapsakoitakin. Kevätkääryle chilin kanssa toimi myös oikein mainiosti. Ja se (kana-sieni)keitto! Valtavan hyvä ja syvä makuelämys. Tätä olisi voinut vetää enemmänkin ja melkein tämän takia kannattaa ainakin kerran käydä, toki en osaa sanoa onko aina näin mahtavaa. Sitten se pääruoka (pahoittelut kuvasta jne). Tarjolla oli “kasvista” eli ilmeisesti paistettuja kasviksia jossain kastikkeessa sekä “tofua” joka kovasti vaikutti soijasuikaleelta, eikä varsinaiselta tofulta. Nämäkin oli paistettu kasviksien kanssa. Sitten oli myös paistettuja elukoita kasviksien kanssa, taaskaan ei mitään erityisempiä kylttejä asiasta. Itselle valikoitui ilmeisesti kanaa tomaatin ja hauskasti leikattujen porkkanasiipaleiden kanssa. Viereen riisiä, tosin olisi tuolla ollut myös paistettuja nuudeleita ilmeisesti kanalla a la phad thai. Mutta näillä mentiin ja viereen vielä nam pla kastiketta. Pääruoka petti alkusopan tuoman hurmion ja kumpikaan kastikkeista ei ollut sellaisenaan tai liian vahvasti kalakastikkeen dominoiman nam plan kanssa hyviä. Ero Sen Chayn herkullisiin soijasuikaleisiin oli valitettavan huima ja kanakastike oli myöskin innoton. Harmi, tämä lupaili alussa niin paljon parempaa, mutta tipahti tukevasti keskikastiin.

image

Sisustus on siisti ja pienillä persoonallisilla yksityiskohdilla tehty thaikkumaiseksi. Kasvissyöjälle löytyi paria annosta lämpimistä salaatin lisäksi, mutta mene mieluummin sinne Sen Chay ravintolaan, tämä ei ollut oikein käymisen arvoinen. Lasten kanssa en tänne jaksaisi rehaa, varsinkaan tällä kokemuksella.

URL https://www.facebook.com/PhadThaiRestaurant
Puhelin 040-5889696
Osoite Urheilukatu 36, Helsinki

 

Phad Thai on 10.2.2015 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.