Fafa’s (2. kerta)

Tjoh, piti vähän flunssan peittoamiseksi jaloitella ja selvittää päätä piirrustusten pyörteistä ja päätin käväistä testaamassa Fafa’sin, kun edellisestä kerrasta on kuitenkin jo neljä vuotta (huh huh).

Silloinen käynti Iso-Roban (ensimmäisessä?) pisteessä ei ollut mikään ihan ihmeellinen, mutta vuosien varrella ketjuuntunut mesta on ollut siinä määrin suosittu, että pakko siinä jotain on olla takana.

Kebabs and falafel pitas at this non-seedy chain of restaurants, the falafel pita with eggplant I had was tasty, if slightly nondescript.

For a more distinct version of Middle Eastern cuisine, check out Old Jerusalem, Kilim and Turkkilainen Ravintola.

Tarjolla on tosiaankin falafel-pullia, kebabia (tai “kabab”, kuten he sen kirjoittavat) sekä sen sellaista. Itselle osui: Falafel hummuksella ja munakoisolla (9,90e). Ja tottakai chiliä, tosin jännäsin, että tuleeko sitä oikeasti tällä kertaa, kun viime kerralla ei ehkä ilmeisesti ollut (tai ei ainakaan niin että olisi huomannut).

Täytetty leipätasku valmistui vikkelään ja oli runsaan oloinen setti kamaa. Valitettavasti puolet siitä runsaudesta tuli maustamattoman jäävuorisalaatin muodossa, joka oli mielestäni hukattu mahdollisuus.

Tämän kun olisi pyöräyttänyt jossain etikkaisessa yrttikastikkeessa, niin hommaan olisi tullut ihan erilainen sävy. Mutta kun sain turhat vihreät tungettua ahnaaseen kitaani, niin pääsin makujen kimppuun.

Falafelit olivat aika hyviä, rapsakka kuori ja kosteahkon ilmava sisus. Ei nämä parhaimpien joukkoon yltäneet, mutta maittavia nyt joka tapauksessa. Sen verran kookkaita olivat kuitenkin, että piti haarukoida nämä alta pois, ennenkuin pääsin haukkelemaan leipää. Pita oli hyvä, tuore ja sitkoinen.

Paahdetut munakoisoviipaleet makeita ja kastikkeet mitä leivän väliin oli duunattu, maistuivat kyllä. Ja nyt oli sitä chilikastiketta ja sen huomasi. Hyvä, raikas ja snadisti poltteleva soossi pelasi muiden komponenttien kanssa kivasti yhteen, lisäpisteitä tästä. Hummus oli valitettavasti tuutattu leivän pohjalle, joten se jäi vähän toisarvoiseksi.

Kikhernetahna otti osaa menoon pääosin kastellen viimeiset leivän rippeet siinä määrin, että piti vähän taiteilla, jotta sai syötyä loppuun ilman suurta damagea vaatteille. Tällainen kevyt ja nopea lounas, mutta ilman merkittävän ihastuttavia luonteenpiirteitä.

Sisustus on pikaruokalamainen, mutta hauskoilla seinämaalauksilla ja hyvin valaistulla tilalla. Selkeästi viihtyisämpi kuin sellainen tusinakepsumesta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli useita vaihtoehtoja.

URL www.fafas.fi
Puhelin 09-73104616
Osoite Tapionaukio 4, Espoo

6 thoughts on “Fafa’s (2. kerta)”

 1. Mun mielestä Fafa’sin falsut on kyllä parhaasta päästä, rapea kuori, yrittinen maku ja kuohkea koostumus toimii mulle. Listaatko pari paikkaa mistä saa parempia. Sandron lounaalla Kampissa on usein ollut hyviä, taso tosin vaihtelee.

  Nykyäänhän on kai koleata dumata Fafa’sia koska se on ketju ja ne on jossain maailmassa paha paha asia, mutta mun mielestä taso on pysynyt sieltä Ison Roban ekasta asti aika tasaisena. Oma kokemus muuten useimmiten on, että soosit ja falsut on siinä päällä ja pitan vika neljännes on pelkkää kuivaa pitaa.

  1. Oli ne ihan jees, mutta henkilökohtaisesti olen vetänyt parempia ainakin Mediterraneossa. Tahnojakin on ollut kivempiä muualla. Oma oli paras, mutta sitä ei enää ole. Esim. Na’am ja Shishkebab on tosi kovia sillä rintamalla.

   Eikä siinä ketjuuntumisessa ole mitään vikaa, hyvä kun yrittäjät menestyy. Yleensä en vaan ole ruukannut käydä kuin yhdessä instanssissa, tässä tuli tehtyä poikkeus.

   Ja hyvä niin, oli parempi kokemus kuin se ensimmäinen testikerta.

 2. Pitää laittaa tuo Mediterraneo listoille.

  En siis tarkoittanut että olisit ketjuuntumista kritisoinut, toin julki kohtalaisen usein vastaan tulevaa asennetta.

  1. Ymmärrän täysin, se tuntuu olevan jotenkin tarpeen joillekin, että kaikki pitäisi olla ekskluusiivista ja pientä. Mutta aika harva yrittäjä kaipaa sellaista kauhean pientä toimintaa. Musta se on vaan hyvä, että konsepti vetää niin kovaa, että täytyy laajentaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.