Andrea

Tänään olikin sitten kunnon säätöpäivä, kun pistin vanhan iLuurin mutsille kuosiin ja vietin kivat tovit tapellen Applen pilven kanssa. Siitä toivuttuani päätin lampsia kohti uusinta uutta, kuuminta hottia, eli St. George’s -hotellin Andrea-ravintolaa.

Tämä ruttopuiston kulmalle kovalla tohinalla tunkattu kiinteistö on uusin tulokas Kämpin hotelliketjussa ja koska aiemmat kokemukset samaisen porukan hotelliravintoloista olivat niin hyviä, oletin että tässäkin päästäisiin siitä normihotskaraflan kirouksesta, yleensähän nämä eivät ole oikein mistään kotoisin, mutta silti överihintaisia.

The restaurant in the new St. George’s hotel, the starting meze were delicious, but the main and desert were a let down.

Some of the other hotel restaurants in Helsinki are Kämp, Kitchen & Table and Lost In Helsinki.

Lounaaksi on tarjolla joko lounasmenu (32e) tai sitten typistetty lajitelma asioita á la cartelta. Kasvisruokaakin löytyi munakoisopaistoksen muodossa. Otin luonnollisestikin sen lounasmenun, johon kuului: Meze-lajitelma, päivän kala (turska) parsasalaatilla sekä loppuun päärynää sorbetilla. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä.

Ihan alkuun tuli korillinen talon oman leipomon leipää ja voita. Tämä maalaisleipä oli erinomaista, ihanan rapsakka kuori, reipas sitko ja todella hyvä maku. Voi olisi saanut olla tämän tasoisessa raflassa vaahdotettua, mutta meni toki näinkin.

Sitten alkoikin meze-tykitys. Ensimmäiseksi tuli kylmä parsa(?)keitto paprikalla. Annosten esittely oli vähän vajaavaista, eikä ovelasti listallakaan ollut tarkkoja speksejä, puutteellisesta webskasta puhumattakaan (miten voi olla näin vaikeaa laittaa joku lounaslista nettiin tänä päivänä?), joten mennään käsikopelolla. Soppa oli aivan törkeän hyvää, hapokasta ja samettisen täyteläistä. Savustetut(?) paprikat toivat lisää syvyyttä makuun ja kokonaisuus pelasi mahtavasti. Tosi hyvä aloitus!

Seuraavaksi tuli grillattua baby gem -salaattia anjoviskastikkeella. Tämäkin oli ihan täysosuma, grillattu salaatti toi kesän ja pallogrillin mieleen, palaneet kohdat hyvää kitkeryyttä, jota paksun umaminen kastike komppasi hienosti.

Kolman meze-lautanen sisälsi upeasti paistetun, kermaisen pehmeän kampasimpukan. Lisäksi oli jotain ihme murskaa, joka ei juuri maistunut miltään eikä tuonut oikein tekstuuriakaan messiin. Pohjalle oli tursutettu jotain pyreetä, ehkä taas kukkakaalia, jota löytyi myös isompina biitteinä.

Tähän annokseen olisin kaivannut isosti jotain rapeutta, onneksi oli sitä leipää. Ja happokin jäi puuttumaan, ehkä niitä raffimpia kaalinpalasia olisi voinut pikkelöidä (tai jos oli, niin reilummalla kädellä). Nyt kokonaisuus jäi vähän liian ilmavaksi ja pliisuksi.

Pääruoka olikin sitten valitettava laskeutuminen maan tasolle. Turskaa oli niin reilun kokoinen biitti, että se oli jäänyt keskeltä ali ja vaikka merikalassa tämä ei ole niin iso synti, niin jotenkin se tekstuuri ei pelannut. Ikävästi myös maustaminen oli hukassa, tämä olisi tarvinnut huomattavasti enemmän suolaa.

Tavallaan tuohon oli kyllä fritattu kapriksia, mutta nämä ei ollut onnistunut laisinkaan yhtä hyvin kuin Fig-ravintolassa. Eikä ne kaprikset myöskään tuoneet tarpeeksi makuhittiä megeen. Harmillisesti myös se salaatti oli tosi ujosti maustettua ja kokonaisuutena annos tuntui liian nopeasti väsätyltä ja vetiseltä.

Jälkkäri osui samoihin uomiin pääruoan kanssa ja haalean kalseat päärynät olisivat kaivanneet jotain isoa pelastaakseen annoksen. Ruiscrumble hajosi jauhoksi suuhun ja maistui etäisesti kahvinpuruilta. Heran käyttö annoksissa on mielestäni liian cheffy, eikä se ole tähän mennessä maistetuista annoksista koskaan oikein tuonut mitään muuta peliin kuin nestemäisyyttä, joten voisiko sen käytön jo pikku hiljaa lopettaa?

Sorbetti oli kylmää, mutta ei minkään makuista, vähän kuin olisi vetänyt puhdasta jäähilettä. Harmi sinänsä, alkupalat olivat pääosin kiinnostavia ja komponentit lopuissakin annoksissa antoivat ymmärtää paremmasta meiningistä.

Sisustus on kiva, joskin hieman kliininen, toki näinhän se usein menee tällaisissa kansainvälisissä hotelleissa. Liiallinen persoonallisuus on huonosta. Taustalla soi kuitenkin leppoisa jazzi ja fiilis oli seesteinen, oikein sopiva rauhalliselle lounaalle. Asiakaspalvelu oli ystävällistä, mutta ehkä vielä vähän muotoaan hakevaa, annokset olisi voinut esitellä tarkemmin ja reippaammin. Kaikki kuitenkin hoitui sujuvasti, eikä missään vaiheessa joutunut mitään venailemaan.

Ps. Kurviin on avautunut The Bull & The Firm, josta saa ruoan lisäksi cocktaileja. Valitettavasti lounasta ei löydy ainakaan vielä. Hyvää viikonloppua ja äitien päivää!

URL www.facebook.com/andreahelsinki
Puhelin 09-42460040
Osoite Lönnrotinkatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.