Simply Good

Ihme välipäivä heti alkuviikosta, mutta ei se mitään, vappuriehat tuntuivat ulottuvan jo lounasaikaan pitkin kaupungin katuja ja kujia. Kaisaniemen kentällekin oli raahattu Zetor, ilmeisesti haalarijengiä varten. Ilma oli kaunis kuin mikä ja päätinkin kinkata kohti wonton-keiton lupausta, Mare Chiaron tilalle tulleeseen Simply Good -ravintolaan.

Mestahan avattiin jo joku aika sitten, mutta meni melkein heti kiinni, kun remontoivat tilan. Otin tietoisen riskin, kun lähdin kävelymatkalle kauas tällaisena semilomapäivänä. Tosin arvelin, että kiinalaisen ravintolan olleen kyseessä voisi tsäänssit olla 50-60, kun vappu ei välttis ole heille niin merkityksellinen.

Oli mulla toki plan b ja c, Karhupuiston kyljessä on Cafe Del Mar ja Hämeentiellä (Saban vieressä) on Lumi. Ja vaikka ei pizzaa tehnyt ollenkaan mieli, niin jonkun uuden mestan saisin tälläkin reissulla ruksittua pois.

A small Chinese restaurant offering hand-made wonton soup, among other dishes. The dumplings were tasty, but otherwise the soup did not leave much of an impression.

The surrounding area has many interesting restaurants, such as Väinö Kallio, Gastro Cafe Kallio and Cafe Namcha.

Olihan se auki, vaikutti myös siltä, että aukeaa klo 11 vaikka webbipreesens onkin melko hiljainen. Ovessakaan näyttänyt olevan selkeää kyltitystä yhteystiedoista tai aukioloajoista, luulis, että nykyään voisi ainakin jonkun hätäsen Facebook-sivun heittää kasaan. Nyt on vaan tuollainen epävirallinen sivuntynkä.

No eniveis, lounaaksi (9,80e) on tarjolla: Wonton-keitto, paistettua nuudelia kanalla/kasviksilla sekä Simply Good crispy duck. Loppuun oli friteerattua banaania jädellä (2e). Otin sen sopan, vaikka ankka kieltämättä houkutti. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa, safkat ja vedet tulee pöytään.

Alkuun tuli yllätyssalaatti (jei!), joka oli mielenkiintoinen vedos perunasalaatista. Tämä sopikin wapun teemaan kuin punainen nenä päähän ja jotenkin noi rusinat sekä herneet tekivät tästä tavallista hauskemman. Veteenkin oli riipaistu vähän kurkkua hengailemaan. Kiva aloitus.

Pääruoka tuli höyryävän kuumana pöytään seminopeasti. Iso kulho, johon oli kipattu oikein huolella niitä käsin väkerrettyjä wonton-nyyttejä. Näiden lisäksi oli pak choita, tofu skinniä, (ehkä) kiinalaista sientä, noria ja palvikinkun suikaleita.

Liemi oli aika pliisun oloista, tässä nousi esiin pääosin suola. Muutenkin noi keiton komponentit eivät olleet mitään ihan ihmeellisiä, erityisesti ne kinkkusuikaleet olivat vähän “mikä ei kuulu joukkoon”-osastoa.

Mutta ne nyytit olivat maittavia, taikinakäärössä oli pientä puruvastusta ja lihapyörykkä (oletan, että oli possua) oli aika hyvin maustettua. Toki oma kieroutunut tarve lisätä kaikkeen chiliä nousi pintaan ja pöydästä löytyikin soossikuppi soijan kaverina. Valitettavasti tämä olikin makeaa chilikastiketta, kun olisin toivonut paahteista chiliöljyä.

Onneksi purnukan sisältö oli kuitenkin rustiikkimpaa menoa, vähän rouheampia biittejä sisältävää ja kovin itse tehdyn tuntuista (en kysynyt) ja sopivan tulista. Tätä kun sotki lusikkaan mukaan, kun kauhoi keittoa sisäänsä, niin toimi kivasti ja kaikki tuli syötyä. Annos oli täyttävä ja lämmitti mukavasti, kun kampesin itseäni Tokoinrannan kautta konttorille.

Sisustus on siisti ja modernin oloinen, pientä tilaa elävöitti hauskan näköiset lamput ja kivasti duunatut seinät. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli paistettua nuudelia vegeillä. Lasten kanssa ei todennäköisesti tulisi ahtauduttua tänne, vaikkakin syöttötuoli näytti löytyvän.

Ps. Hyvää vappua kaikille, juhlikaa rauhallisesti!

Pps. Kaisaniemi-ravintolan pihakin alkaa olla raivattu, selvästi kesä tulossa.

URL www.facebook.com/pages/Simply-Good/1560749410640036
Puhelin n/a
Osoite Hämeentie 20, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.