Addis

Härkäpäisesti pidän kiinni suunnitelmistani, joten puskin dösällä kohti Sturenkadun ja Mäkelänkadun isoa risteystä, johon on tullut uudehko(?) etiopialainen (kylläpä näitä alkaa olemaan) ravintola. Tänään rafla oli jopa auki, joten sisään vaan, vaikka risteykseen pakettiauton parkkeeranut herrasmies karvalakissa alkoikin jotain diiliä ehdottelemaan.

Another Ethiopian restaurant, with tasty vegetarian dishes served with injera flatbreads. The food was good as was the service, go here for a small vacation away from the cold streets of Helsinki.

Other African restaurants in Helsinki are African Pots, Queen Sheba and Abolbuna.

Tämä ravintola tarjoaa siis etiopialaista ruokaa. Lounaaksi löytyy kaksi lautasvaihtoehtoa (10,90e): Lentils plate eli linssimuhennosta, kaali-perunamuhennosta ja tomaattisalaattia sekä Chickpeas plate eli kikhernemuhennosta, pinaattia ja tomaattisalaattia.

Molempiin tietysti tulee läjä injera/indsera-lettuja ja ilmeisesti kastiketta/lettuja olisi voinut saada pyytämällä lisääkin. Autenttisemmat (ja gluteenittomat) teff-letut olisi saanut parin euron maksua vastaan, mutta ajattelin että mennään defaulteilla. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille.

Ruoka tuli kohtuu nopeasti, vähän siellä takahuoneessa väsäiltiin, mutta viihdytin itseäni pesemällä kädet huolellisesti, kun tämä on kuitenkin sormiruokaa. Lautanen tuli eteen ja miellyttävästi kysyttiin, että onko prosessi tuttu, olenko syönyt etiopialaista aiemminkin (pöydässä oli lappukin ja kaikkee).

Eli oikealla kädellä letusta nurkka ja sitten kastiketta lettuun ja koko hoito suuvärkkiin. Letut oli hyviä, kuten myös lämpimät muhennoksetkin. Linssisörsselissä oli vähän mausteisuuttakin ja tomaattisalaatti oli kivan etikkainen ja omasi maultaan hieman eksotiikkaakin.

Tykkäsin annoksesta kovasti, mutta väkisinhän tämä vertautuu Queen Sheban ja Abolbunan versioihin. Itse ehkä snadisti kuitenkin diggailen niistä enemmän. Abolbunassa oli myös useampia komponentteja maisteltavana, Queen Shebassa taas buffet. Mutta siis ihanan eksoottinen ja herkullisen kevyt lounas kivassa ympäristössä.

Sisustus on siisti ja hauskasti koristeltu kivoilla tauluilla, seinämaalauksilla ja jännällä baaritiskin katoksella. Menevä musiikki ja mielenkiintoinen sisustus teki lounastamisesta miellyttävän kokemuksen. Mutta olihan tämä ehkä vähän kallellaan illanistujaisiin ja oluen juomiseen, johon varmastikin noi jaettavat herkkulautaset sopivat mitä parhaimmin.

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, kiitos siitä. Kasvissyöjälle sopi molemmat annokset, oma ainakin taisi olla ihan vegaaninen, suosittelen kokeilemaan. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, heistä voisi olla hauska vedellä ruokaa letuilla naamaan, syöttötuolikin löytyy.

URL www.addiskitchen.fi
Puhelin 09-42577877
Osoite Sturenkatu 28, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.