Café Tin Tin Tango

Ensimmäinen tauko lounaspaikkojen naaraamisessa osoittautui oletettua lyhyemmäksi, mutta sitäkin mielenkiintoisammaksi. Tauot kuitenkin jatkuvat ja pitenevät tässä pikkuhiljaa. Näin ollen pyysin R:n Stadiin mestoille ja otettiin pidemmältä listalta tällainen vähän kevyempi vaihtoehto.

Pää on sopivasti pyörällä isojen asioiden edessä, mutta onneksi tämä ravintolassa ruokailu tuo sellaista mukavaa vastapainoa duunijutuille. Sain hommattua uudet luuritkin meille, jonka myötä kuvien ottaminen ja editointi muuttui jouhevammaksi.

Uploadaus on ihan yhtä tuskaa kuin ennenkin, mutta se johtuu palvelinpään resursseista, ei vaan tee mieli maksaa ylimääräisestä muistista niin paljon, että se söisi kerralla koko setin isoja binääreitä.

A French-ish cafe right next to the Töölö square, with a hearty lunch soup and a nondescript toast on the side.

The square and it’s surroundings have many more interesting restaurants, such as Mamma Rosa, Tokyo55 and Gyosai-Sushi.

Tarjolla tässä ranskalaishenkisessä kahvilassa on päivän keitto, joko toastin (10,30e) tai salaatin (9,80e) kera. Tänään päivittäin vaihtuvalla (ja Facebookista löytyvältä) listalla oli: Lohikeittoa, mozzarella-oliivia / ilmakuivattua kinkkua sisältävä toast tai sivusalaatti aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pikkelöidyillä punasipuleilla.

R. otti salaatilla ja minä toastilla. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle, jonka vierestä löytyy aseet. Vesipiste on takahuoneen yhdyskäytävällä ja loppuun kuuluu kahvi tai tee.

Safkat saapuivat hetken venaamisen jälkeen, mutta kun oli hyvää seuraa, niin aika kului kuin siivillä. Soppa oli täyteläistä ja maittavaa, tosin snadisti suolaista omaan makuun (R. ei edes huomannut).

Savulohen käyttö keitossa oli mielenkiintoinen variaatio tästä klassikosta ja sopi yllättävänkin hyvin, antoi sellaista kivaa karaktääriä. Toki perinteinen on paras, mutta tämäkin toimi oikein hyvin.

Se toasti taas ei pelittänyt, tai siis olihan se ihan hyvin duunattu ja rapsakka, mutta tämä kaipasi kovastikin sitä je ne sais quoi. Nyt pieni pesto, riutunut rukola, mauton mozzarella ja talvinen tomaatti muodostivat sellaisen epäsupernelikon, ettei oikein maistunut millekään.

Edes mustapippuria tai vaikka sitä pikkelöityä punasipulia tuomaan terää ja happoa, nyt oli vaan se hampaissa rapsahteleva leipä lohduttamassa. Salaatti taasen (tottakai mä lokitin R:ltä) oli raikas ja hyvä lisuke mehevän kulhon kaveriksi ja suosittelenkin ottamaan sen, jos tänne eksyt.

Sisustus on Tintin kuvien sävyttämä ja jotenkin omalla tavallaan hauskan hurmaava kaikessa korttelikahvilamaisuudessaan. Taustalla soi vähän liiankin rauhallisesti ranskalainen(?) musa ja tunnelma oli kotoisa kaikessa lounashälinässään.

Sympaattisuutta vain kasvatti se, kun huomasin nurkkaan ahdetun pesutornin, joka on ilmeisesti asiakkaiden käyttävissä. Tämä on omaleimaisuudessaan käymisen arvoinen paikka. Kasvissyöjälle oli ehkä jotain täytettyjä leipiä?

Ja joinain päivinä soppakin on vegeilyyn sopiva. Lasten kanssa voisi piipahtaa pullalla tms, tosin vaunujen kanssa voisi tulla ahdasta jne.

Ps. Grande Champagne on tulossa 20.4. viikonloppuna. Tosin tänä vuonna skipataan itse tuo, lähes kaikki tastingitkin on jo myyty loppuun ja kaikkee.

URL www.tintintango.fi
Puhelin 09-27090972
Osoite Töölöntorinkatu 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.