Foody

image

Tänään oli tarkoitus mennä Bellevue-ravintolaan, mutta alijäähtynyt tihkusade sai pään kääntymään takaisin sisätiloihin. Toinen ohjaava tekijä oli se, että kolmen kuukauden sisään jo toiset Swims kalossit hajosivat kantapäästä ja tuntuu, että näitä ei ole oikeasti suunniteltu siihen normitalveen, jossa on hiekoitus jään päällä kun menee noin nopeasti hajalle. Ei noita kuitenkaan huvikseen ostele. Katsotaan, että kestääkö tilatut Nordic Grip kalossit paremmin, jos ei, niin pitää alkaa tutkimaan että miten saa jenkeistä tilattua heavy duty overshoet. Viimeksi vaan kun tilasin jenkeistä isomman setin (vöitä), niin tulli laittoi kivat 40% lisää hintaan. Suomi nousuun jne.

Matka jatkui siis sisätiloja hyödyntäen ja Forumissa tuli mieleen yhtäkkiä, että tännehän oli tullut uusi ravintola (ja Forum on näin ollen edelleenkin kokonaan läpikäyty)!

Kukontorin remontoidun kerroksen “KFC” oli lähtenyt menemään ja tilalle oli tullut Foody niminen lähi-itä-meininkiä tarjoava paikka. Tarjolla on kebabeja, falafeleita (miten tämä oikein kääntyy/vääntyy?), grilliruoka-annoksia sekä salaatteja. Alkuun on päivän soppa ja loppuun smoothie.

image

Tänään oli tarjolla mausteisen kanakeiton lisäksi: Greek style chicken eli kanaa kreikkalaisittain joko gyron (6e) tai souvlakin (8,50e) muodossa; grillistä entrecôtea, lohta, kanaa tai bratwurstia (7,50e – 9,50e); salaattia kanalla, lohella tai juustolla (alkaen 8,50e), pita falafel (6,50e) tai lautasannoksena (8,50e), döner kebab pitaleipänä (6,50e) tai ranskalaisilla, riisillä tai salaatilla (8,50e) ja varmaan muitakin juttuja, mutta hieman sekava webska ja ristiriitainen “viikon lounas” lista ei anna eksaktia kuvaa. Itse valitsin tuon dönerin salaatilla, jotenkin kutkutti kun seinällä väitettiin että päivittäin döner-annoksia olisi tarjolla vain 50kpl. Ehkä he pistävät tulilla vain yhden dönerin per päivä?

imageAlkuun oli tosiaan se soppa ja tämä oli ihan ook, mausteinen, lämmin ja kana oli murisevan mehukasta. Jotain paprika(tms)sattumiakin oli ja silleen. Ihan kiva tällä oli aloitella.

Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti ja oli oikein hyvännäköinen setti, monipuolinen salaatti ja passeli keko kebab-lihaa. Salaatti oli pääosin (marinoituja oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja lukuunottamatta) tuoreista komponenteista kasattu ja kokonaisuutena ihan jees. Kebab-liha oli omaan makuun paremmin paistettu kuin monessa muussa paikassa, oikein maukasta ja silti vielä ihan mehukasta. Tomaattikastike oli hyvä, mutta kuten normaalia, olisin kaivannut tähän tulisuutta ja isosti. Jogurttikastike oli (ainakin oman nuhanenän mukaan) maustamatonta ja mielestäni tämäkin olisi kaivannut lisää makua.

Sivuun tuli pita-leipää, joka oli ilmeisesti annoksen kylkeen lämmitetty/paahdettu. Tämä oli oikein oiva pita, pientä sitkoa löytyi ja rapsakka kuori sekä hyvinkin ilmava sisus toimi hienosti kun ripsaisin tästä palasia kebabin kylkeen. Smoothie oli hyvä ja viileän täyteläinen lopetus lounaalle. Kaiken kaikkiaan tämä oli hieman tavallista parempi kebab-annos ja kun tuohon ottaa huomioon vielä sen sopan ja loppuun vedetyn smoothien, niin tähän hintatasoon nähden tämä oli oikein hyvä lounas.

imageSisustus on siisti ja melko bränikkä, koko kerros on kuitenkin vielä verrattain uusi tila Forumissa (tai olihan tässä ennenkin sellainen tasanne, jossa oli jonkun kiskan “terassi”, mutta ei ollenkaan tässä laajuudessa) ja se näkyy pinnoissa etc. Ostoskeskuksen käytävän reunallahan tässä ollaan, mutta toisaalta onpahan ihmeteltävää kun jengi haahuilee ympäriinsä. Ihan kiva tässä oli lounastaa, varsinkin kun istuskeli “baaritiskillä” (nämä istuimet olivat aavistuksen normaalia mukavammat).

Kasvissyöjälle oli niitä falafeleja, joita kollegat ovat käyneet syömässä ja kuulemma olivat hyviä. Ja salaattiakin löytyy juustolla, mutta näemmä se alkusoppa ei välttämättä ole tomaatti- tai linssisoppa, kuten webska antaa ymmärtää. Lasten kanssa voisi teoriassa piipahtaa ostoksien lomassa, mutta todennäköisesti eksyttäisiin kuitenkin viereiseen Picniciin. Tilaa täällä ainakin löytyy ihan hyvin ja oikein sijoittautumalla saa vaunutkin pöydän viereen jne.

image

Ps. OBEY!

URL Foody
Puhelin 09-6857721
Osoite Mannerheimintie 14-20, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.