Ka-Shing

Pitihän sitä taas jotain syödäkin, vaikka jotenkin tämä vuoden loppu taas tuntuu niin oudolta. Tihkusade ei motivoinut mitenkään erityisesti, joten hetken pohdiskeltuani ajattelin mennä metrolla jonnekin. Tosin laiturilla seistessäni en osannutkaan enää tehdä selkeitä päätöksiä.

Hyppäsin kuitenkin ovista sisään ja lähdin kohti länttä. Yhtäkkiä päähäni iski Laru ja pomppasin penkiltä pois, kohti merellisiä maisemia. Poistuin strategisesti väärästä reiästä ja pääsin kuitenkin kävelemään iki-ihanassa tihkussa keskellä tuntematonta asuinaluetta. Ehkä tämä oli kohtaloni, joten päättäväisesti lähdin harhailemaan kohti uusia kokemuksia.

Kohtapuoleen olinkin tutun risteyksen luona ja osoitin klyyvarini kohti ensimmäistä ravintolan näköistä valoilmiötä. Valon lähde osoittautui pizzapaikaksi, joten sivutin sen ja tömistelin tien yli, kun siellä näytti olevan joku toinen rafla.

A fairly generic neighborhood Chinese restaurant, with the obvious choices available for lunch. The food was ok and the chili oil was hot.

Other Chinese restaurants with the same kind of vibe are Cheng Long, Peking and Hong Kong.

“Ka-Shing” luki neon-kyltissä ja mieleeni pulppuili Vegasmaiset kilisevät yksikätiset rosvot.

Sisällä oli kaksi listaa, yksi geneerinen, jossa mainostettiin kolmea lihaa ja katkiksia (9e) sekä eksaktimpi, josta löytyi: Friteerattua kanaa hapanimeläkastikkeessa (8e), chili-kanaa (8e), Pekingin naudanlihaa chilillä (8e), kombo kahdesta edellisestä (8e), kombo kolmesta edellisestä (9e), kombo kolmesta jälkkärillä tai alkupalalla (11e), paistettua nuudelia katkiksilla (8,50e) sekä kasvisannoksena chop suey sienillä ja bambuversoilla tai kung po vihanneksilla (7,50e).

Kun en oikein osannut päättää, niin otin sen kolmen kombon ja menin istumaan. Tilaus ja maksu tuli hoidettua tiskille tullessa, mutta näemmä muitakin protokollia tuettiin.

Safka tuli melko nopeasti, keittiöstä kuului tekemisen meininkiä. Fritit olivat rapsakoita ja sisältö mehukasta. Hapanimeläkastike oli sopivan kallellaan happamaan ja ihan jees, kyllä tällainen aina buffakokemukset voittaa.

Kana ja lehmä olivat mureita ja osa kasviksista napakoita. Tätä vaivasi se kastikkeiden samanlaisuus, molemmat maistuivat jokseenkin samalta ja tulisuutta tai muutenkaan kovin rohkeaa maustamista ei näistä kupeista löytynyt.

Mutta toisaalta riisi oli hyvin keitettyä ja ruokaa oli paljon. Plussapisteitä tavallista timmimmästä chiliöljystä. Ihan sympaattinen korttelikiinalainen, tällaista perustasoa.

Sisustus on ajan patinoima ja siisti, metallinen katto ja kaikkea. Tässäkin noudatettiin sitä samaa kaavaa mitä tällaisilta ravintoloilta ennenmuinoin odottikin.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja vähäelkeistä. Kasvissyöjälle on ilmeisesti ne pari normiannosta, en välttämättä niiden perässä tänne lähtisi.

Ps. Hyvää ja rauhallista uuden vuoden viikonloppua. Älkäähän räjähtäkö.

URL www.ka-shing.fi
Puhelin 09-676319
Osoite Lauttasaarentie 14, Helsinki
Ka-Shing on 29.12.2017 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.