Bastardo

Ei kyllä tehnyt yhtään mieli lähteä ulos viileään tihkuun tetsailemaan, vaikka kuinka oli kalenterimerkintä Skøgul-raflan lounaasta. Näin ollen vaihtoehtoina oli Kampin Korttelin muutama käymätön paikka, tosin ei jotenkin vieläkään tehnyt mieli käydä tsekkaamassa Date + Kale tarjontaa. Seuraavaksi sadepäiväksi sitten. La Torre on vähän hiinä ja hiinä (kun on jo kaksi tämän “ketjun” raflaa vyön alla), mutta kai sekin tulee vielä tsekattua. Tämä onkin nyt sitten vika merkintä ennen perjantaita, kun tulee pieni matkan tynkä tähän väliin. Katsotaan jaksanko sieltä pistää mitään talteen, todennäköisesti en.

A modern italian restaurant at the top of the Kamppi shopping mall, with pizza, salad and primi piatti for lunch. The pizza I had was pretty good but was slightly oversalted, the view on the other hand is wonderful.

The Kampin Kortteli restaurant area has many interesting lunch choices, such as Bar Cón, Hoku and Sandro.

Täällä on tosiaan käyty jo lasten kanssa pizzalla, mutta kyseessä on siis italialaista safkaa tarjoileva putka Kampin ostoskeskuksen viidennessä kerroksessa. Lounaslistalla, jota ovelasti ei löydy netistä, on näemmä tarjolla pizzaa ja lautasannoksia, tänään löytyi: Pinaatti-sienilasagne (12e), possua rosmariinikastikkeella ja grillatulla ananaksella (12e), paistettua lohta kesäkurpitsa-frittatalla (14e), kesäkurpitsa-feta-yms-salaatti (12e), mozzarella-kana-sienipizza tomaattikastikkeella (12e), feta-oliivi-punasipulipizza pinaatti-kermakastikkeella (12e) sekä tomaatti-mozzarella-äyriäispizza tomaattikastikkeella (14e).

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle ja vesi sekä aseet löytyy pöydistä. Itselle tuli äyriäispizza, kun ei jotenkin tehnyt sieniä, salaattia eikä pizza biancoa mieli. Lohi olisi varmaan mennyt, mutta ajattelin että tsekkaan onko pizza yhtä hyvä kuin päivällisellä.

Alkuun tuli snadi focaccian henkinen leipäpala jota tuli natusteltua samalla kun vahtasin Narinkkatorin feissareita ahdistelemassa tihkua pakenevia ihmisiä. Leipä oli ihan jees, kiva että oli jotain näprättävää odotellessa.

Pizza saapui melko nopeasti, aikasin liikkeellä jne. Tämä oli oikein rehevän näköinen setti, pientä tummennusta reunoilla ja sopivan runsaasti äyriäisiä, mutta ei kuitenkaan liian täynnä kamaa. Pohja oli reunoilta herkullisen rapsakka ja hyvällä sitkolla varustettu, mutta keskemmälle edetessä täytteistä vetistynyt.

Tomaattikastike oli ihan hyvä, mutta jännästi tähän oli ripoteltu oikein huolella merisuolaa, joka osittain peitti poksahtelevilla panoksillaan muiden komponenttien makuvivahteita. Äyriäiset olivat hyviä, ei ollenkaan liian merellisiä ja jotenkin noiden lonkeroiden vetely on ihanan kauheaa.

Sitruuna oli ensinäkemältä erikoinen lisä annokseen, toki äyriäisten kanssa hyvin soveltuva, mutta tällä tuli leikattua sitä hitusen liian tiukkaa suolaamista. Kokonaisuutena tämä oli tasokkaista aineksista tehty hyvä lounaspizza, mutta ei mitään sen ihmeellisempää ja jotenkin tähän hintaan olisi toivonut jonkun raikkaan salaatin kaveriksi tai jotain.

Sisustus on käsitelty jo, mutta hyvät näkymät, hauskat yksityiskohdat ja kauttaaltaan siisti ja tarkoitukseensa sopiva. Taustalla soiva moderni italialainen musiikki sopi meininkiin hienosti.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, tosin ehkä sitä lounaslistaa voisi sanallisesti avata tulijoille, kun ei ole netissäkään pällisteltävänä. Tuo ulkomaanelävien kielen käyttö listalla selvästi tuntui hieman haastavalta, kun yksikin kaiffari kävi tiskillä kyselemässä, että miksi hänen kanapizzassaan on sieniä.

No siksi että se oli siinä listalla yhtenä ainesosana (tämän takia ei tehnyt itse mieli ottaa tuota), mikä selvästi tuli vähän yllätyksenä asiakkaalle. Kasvissyöjälle oli se sienilasagne (yyh) ja salaatti, lasten kanssa oli ihan kiva käydä ja nytkin tuli lähtiessä yksi isompi lauma mestoille. Pizza yleensä uppoo kaikenikäisille.

URL www.bastardo.fi
Puhelin  050-5685884
Osoite  Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.