Más

Maanantai nosteli taas päätään ja lounas R:n kanssa. Tihkusade piristi päivää, joten oli onni, että listalta löytyi ihan kalenterihälytyksen muodossa Más.

Tämä entisen Coloradon tilalle, Scandic Simonkentän kivijalkaan, remontoitu espanjalaishenkinen rafla avautui siis tänään lounaalle.

Perjantai oli kai ensimmäinen yleisöpäivä ja torstaina siellä näytti olevan jonkinlainen “suljettu” avajainen, ehkä jonkinlaisena markkinointitempauksena tms? Tamppasimme Forumin läpi ja sadetta uhmaten yli Mikonkadun.

A hotel restaurant with a Spanish theme and a stylish decor. The salad buffet was ok, but the main courses uninspiring.

Other hotel restaurants in Helsinki are Bro, Macu and Helka.

Tarjolla on joko salaattibuffa (11,90e), lautasannos (15,90e) tai molemmat (silmiä kirvelevä 22e). Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, kirsikkatomaattia, kurkkua, rucolaa, coleslawta, ananas-chili-minttusötkötystä, harissajuureksia, veriappelsiini-kurpitsasalaattia, gazpachoa, paahdettuja paprikoita, marinoitua punasipulia, manchegoa, marinoituja oliiveja, leipää, perunamunakasta, chorizoa sahramisipulilla sekä paahdettua kanaa romescolla.

Lautasannoksina oli: Ylikypsää porsaankylkeä, sokerisuolattua turskaa, kasvispihvi hummuksella sekä Más Club Sandwich. Annoksiin tuli lisukkeeksi patatas bravas. Hänelle turska ja minulle leipä (olisin ottanut kasvispihvin, mutta jotenkin porkkanapihvi ei innostanut).

Alkuun vedetty salaatti oli jännä kokoelma juttuja. Manchego oli (tietysti) erinomaista ja gazpacho maukasta, kuten myös sekä ananas-chili-minttusötkötys.

Noin muuten huideltiin vähän huonommalla tasolla, tuoreita juttuja sinänsä, mutta ei mitään mieleenpainuvaa. Leipä oli paahdettu lähes kokonaan rutikuivaksi ja se chorizo oli niin tiukkaa pötkylää, ettei meinannut saada haarukalla porattua sisään.

Kana oli snadisti kuivakan oloista, kastikkeen olemassaolon huomasin vasta kuvasta näkyvästä lapusta (hyvin oli muuten laputettu kaikki). Coleslaw ok, paahdetut paprikat pliisun oloisia ja se kuori jäi vähän pyörimään suuhun. Jos pelkän salaattibuffan ottaisi, niin ehkä tämä menisi tällaisesta kevyestä lounaasta.

Pääruoka saapui verkkaisesti ja oli katettu kauniille lautasille. Ovelasti molempien annokset koostuivat jokseenkin samoista sivukomponenteista, mikä on kustannustehokkaan keittiön merkki. Mutta tällä hintatasolla voisi toivoa muutakin kuin tehotuotantoa. Oma leipä oli jollain tavalla surullinen esitys.

Kana oli vähän sellaisen pannulla keitetyn oloista, majoneesi nyt toimii aina, mutta mitä se paistettu kananmuna täällä teki? Mm. Picnicistä saa paremman club sandwichin, tämä ei nyt oikein lentänyt.

Ja uunissa paahdettuja perunoita, joissa on joku ujo ripsaus chilijauhetta päällä, ei mielestäni pidä mennä kutsumaan patatas bravas -nimellä. Se paistettu kaalilisuke oli ok.

Turska oli ihan jees, hummerikastike (tietysti) herkullista. Mutta jotenkin tästäkin annoksesta kaikui sellainen henkinen laiskuus. Ymmärrän tavallaan, jos homma on etäältä ketjuohjauksessa, mutta mielestäni nämä annokset eivät toimi tällä hinnalla.

Vierestä löytyy pilvin pimein loistavia ravintoloita, joissa saa parempaa safkaa pienemmällä hinnalla. Mutta totean tähän saman kuin siihen Simonkadun arvosteluun: “Tässä on hotelli kivasti hyödyntänyt ns. captive market käsitettä maksimaalisesti”.

Sisustus on tyylikäs, tässä oli mukava istuskella kauniiden lamppujen ja esineiden ympäröimänä. Paikasta löytyi myös nykytrendin mukaisesti vaikka minkälaista asiakaspaikkaa, mikä on oikein hyvä.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, tosin niitä pääruokia sai hetken venailla. Varmaan johonkin kukonhännän nautiskeluun ja illanistujaisiin tämä voisi olla oikein sopiva kohde.

URL Más
Puhelin 09-68382135
Osoite Simonkatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.