Helka

20140611-114616-42376538.jpg

 

Hotelli Helkan ravintola tarjoaa lounasta myös muille kuin hotellin asiakkaille. Olen useamman aamun kävellyt tästä ohi ja päätin nyt sitten lopulta poiketa syömään. Sisään ja tilaus maksun kanssa tiskille. Tarjolla on salaattibaari, soppaa ja lämmintä ruokaa sekä keksiä kahvin kanssa (10e).
Ensiksi salaattibaari; vihreää salaattia, tomaattia, kurkkua, herkkusieniä, kaliraastetta, kermajuustoa, ituja ja melonia. Päälle sinappikastiketta, siemeniä ja paahdettua sipulia. Peruna-purjo-keittoa ja runsas kattaus erilaisia (perus)leipiä, vähän tuli hotellin aamiainen mieleen (joka on pääosin positiivinen mielleyhtymä itselle). Salaatti oli ihan perusmeininkiä ja soppa olisi voitu vetää sileäksi, muuten ihan ok.

20140611-114618-42378263.jpg

 

Pääruuaksi oli ylikypsää possua ja perunoita, sekä lämmitettyjä pakastevihanneksia (blech). Sivuun laihaa kermakastiketta ja lopputulos oli aika mauton, mutta vei nälän. Vihannekset jäivät lautaselle muutaman yrityksen jälkeen. Possun pelasti House of Parliament -kastike. Toisena lämpimänä ruokana oli äyriäisspagetti, mutta sen annossammio näytti niin loppuunkalutulta, että annoin olla tällä erää.

Loppuun kahvia (sai valita tumman ja vaalean paahdon välillä koneesta) tai teetä, sekä keksiä (jee!). Ihan hyvä kotiruokabuffet, mutta saisi olla enemmän yritystä maun puolesta. Nyt koko setti jäi aika pliisuksi, vaikka ainekset olisivat antaneet myöten parempaankin.

Palvelu oli asiallista ja nopeaa, käytetyt astiat hävisivät erittäin vauhdikkaasti hakukertojen välillä. Sisustus on kansallisromanttinen faux-koivuineen ja metsämaisematauluineen. Tunnelma on kansainvälinen, kun lounas tursuaa turisteja eri maailmankolkista.

Kasvissyöjille tämä ei tarjoa mitenkään hyvää kokonaisuutta, vaikka salaatista ja keitosta ehkä saisikin jonkun kasattua (nämä maksavat silti sen kympin). Lasten osalta viereisessä pöydässä istui äiti vauvansa kanssa (joka oli vaunuissa), eli tilan puolesta varmaankin, mutta muuten en nyt lähtisi tätä suosittelemaan.

URL www.helkankeittio.fi
Puhelin 09-61358672
Osoite Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.