Sevilla

image

HUOM! Ravintola on remontoitu ja vaihtanut nimeään Bistro Manuksi.

Viikko alkoi hieman hitaammissa merkeissä ja päätin käydä semilähellä ja osittain sisätiloja pitkin. Spekseihin sopi Presidentti-hotellin Sevilla varsinkin kun tarjolla oli “espanjalaisia” lihapullia. Paikkahan on espanjalaisvaikutteinen listaltaan, tosin usein siellä ei ole ollut lounaalla mitään varsinaisesti espanjalaista annosta, vaan enemmänkin perus kotiruokaa. Tämän päivän lista osuikin hyvin kohdalleen omaa ekskursiota ajatellen. Paikkaan oli hieman epäselvät kyltit, mutta siis käytännössä Presidentti-hotellin aulasta sisään ja portaat ylös ravintolaan. Tänään oli tarjolla: Savupaprikakeitto (9e), Portobello-juurespannu (10e), Uunilohta ja tillikastiketta (10e), Espanjalaisia lihapullia (10e) sekä Sevillan salaatti (10e) johon sai valita kaksi täytettä: Manchegoa, Chili-marinoitua kanaa, Kylmäsavulohta, Katkarapuja tai Serranokinkkua. Kaikkiin annoksiin kuuluu salaattibaari, leivät ja loppuun teetä/kahvia. Salaattibaarissa oli tarjolla: salaattisekoitus, pesto(?)kastike, tomaatti-feta-salaatti, kapris-pasta-simpukka-salaatti, kurkkua, joku coleslaw henkinen viritys sekä ananas- ja appelsiinipalasia. Leipää oli useita eri tyyppisiä, mm. aamiaissämpylöitä normivalintojen lisäksi. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, tosin tämäkin oli hieman epäselvää, alussa ei henkilökuntaa ollut näkyvillä. Baaritiskiltä löytyvät myös päivän lehdet. Itselle valikoitui ne lihapullat.

image

Alkuun vedetty salaatti oli ok, (vuohenmaito)feta oli hyvää ja simpukkasalaatti chilillä ja kapriksilla oli jopa hieman teemaan sopiva. Mutta vähän nämä kyllä jäivät irrallisiksi toisistaan.Vaalea leipä oli stanu kaupan leipä, levitteissä oli voita ja tuorejuusto-pohjaista. Itse pääruoka saapui nopeasti ja oli ihan kivan näköinen lautasella. Muussi oli sileää, mutta jäi jotenkin sen punaviinikastikkeen peittoon. Lihapullat olivat hieman mausteisia, mutta noin muuten tästä oli hieman vaikea keksiä sitä espanjalaisuutta. Valitettavasti lihapullat olivat myös melkoisen tiukkoja rakenteeltaan, kyllä näitä nyt söi, mutta annoksen tekstuurit eivät oikein toimineet. Ihan ok kotiruokalounas, mutta tähän hintaan ja laatuun olisi voinut heittää sen keiton mukaan.

image

Sisustus on hieman kauhtunut hotellin ravintola, raskailla ja tummilla huonekaluilla. Ajan hammas näkyi muutenkin hotellin muissa tiloissa, paikka kaipaisi pientä freesaamista. Mutta siis perussiisti, pienehkö ravintola ja baari. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja viipyilevää, mutta annos tuli kuitenkin nopeasti. Kasvissyöjälle täältä löytyi muutamakin vaihtoehto ja ainakin webskan mukaan annokset ovat vegaanisia. Lasten kanssa ei ehkä muuten tulisi tultua, mutta ravintolan vieressä on lasten leikkihuone, joka joskus tulee ihan tarpeeseen.

URL https://www.raflaamo.fi/en/helsinki/ravintola-sevilla
Puhelin 020-1234608
Osoite Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.