Nom

IMG_1380.JPG

Töölönlahdenrannan uusien ravintoloiden läpikäynti jatkui (Gastro) Nom ravintolalla joka tarjoaa omien sanojensa mukaisesti katuruokaa sisätiloissa. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä jonka vierestä löytyy alkusalaatti sekä leivät ja toiselta reunalta löytyy kahvi/tee (kuuluu hintaan). Tänään oli tarjolla: Broilerisalaattia caesar style (8,50e), Gulassikeitto (8,50e), Fenkolipaahdettua lohta (10e), Pinaatti-munahampurilainen (10e), Pähkinäistä simpukkawokkia (11,50e) ja loppuun Puutarhapiirakka (1,50e). Itselle valikoitui lohi, joka käsittämättömästi oli valmis heti, eli nappasin vain mukaan salaatin sekä leivän ja samalle tarjottimelle pamahti lohiannos kyytiin. Ihmeellistä.

Salaatti tarkoitti vihreää salaattisekoitusta ja kastiketta halutessa pähkinöillä yms siemenillä modattuna. Leipiä oli muutamaa vaihtoehtoa ja levitteitä voita + joku tuorejuustosötkötys. Pääruoka otetaan tosiaan mukaan tiskin takaa löytyvän avokeittiön “luukusta” ja koko komeus rehataan pöytään. Siihen hakutapaan tämä katuruokakonsepti tuntui jäävänkin. Itse lohiannos piti sisällään lämpimän bulguri(?)”salaatin” ja jonkun jännittävän tahnan. Lohi oli jätetty riittävän mehukkaaksi ja yllättäen tuiman umamin lävistämä tahna sopi lohen kanssa kohtuullisen hyvin. Kaiken muun tämä tahna päihitti 6-0, joten sitä tuli käytettyä aika rauhallisesti. Noin muuten annoskokonaisuus oli aika työpaikkaruokalamainen ja yllätyksetön. Aika kaukana ollaan intohimolla tehdystä katuruokameiningistä.

Sisustus oli uusi ja siisti, tosin tähän oli jotenkin onnistuttu saamaan sellaista ketjumaista hajuton-mauton fiilistä ja kokonaisuus tuntuikin joltain uudelta amicalta tms työmaaruokalalta. Isot ikkunathan näissä kaikissa ravintoloissa on, eli valoisa ja siisti, mutta jotain persoonallisuutta olisi kaivannut. Palvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvisruokaa löytyy, mutta ehkä sitä ei kannata tänne asti lähteä hakemaan. Lasten kanssa tänne voisi tilan puolesta tulla, vaunuilla varmasti mahtuu sekaan jne.

URL www.restaurantnom.fi
Puhelin 020-7295150
Osoite Töölönlahdenkatu 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.