Basti´s

image

Harmaan pilvipeitteen alla oli hieman kolea keli, mutta iloinen mieli ja käyskentelinkin sitten snadisti kauemmaksi ihmettelemään Aalto-korttelin viimeistä (viii-i-iimeinen) ravintolaa, eli Basti’s:ta. Paikka tarjoaa paria vaihtelevaa lautasannosta (10e), pizzaa (9e kaksi täytettä) tai pihviä (18e) salaattibaarilla. Tänään oli tarjolla: Kananrintafileeta ja valkoviinikastiketta perunakroketeilla, tonnikalapasta tai härän marmorifile parmesanilla ja maustevoilla. Salaattibaarissa oli: Ciabattaa voinapilla (nämä on niin hellyttäviä, vähän tulee aina joku kouluruoka mieleen), jäävuorisalaattia, vihreitä oliiveja, maustekurkkuviipaleita, tonnikala-pasta-salaattia, kaaliraastetta, porkkanaraastetta, kananmunapuolikkaita majoneesilla ja ranskalaista kastiketta. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille sisääntullessa, lautasannos ja vedet tuodaan pöytään. Itse valitsin kanan perunakroketeilla.

image

Alkusalaatti oli hyvin perusmeininkiä, linjastokamaa voinappeineen kaikkineen. Leipä oli ihan hyvää, oliivit eivät niinkään (tympeää purkkikamaa). Pääruoka saapui verrattain nopeasti, ottaen huomioon, että ravintolan asiakaspaikat olivat ihan täynnä (sain viimeisen vapaan pöydän). Perunakroketit olivat ihan ok, kaupan kamaa tuntuivat olevan, mutta rapsakoita ja toivat kivaa tekstuurivaihtelua annokseen. Kana oli herkullista, erittäin mehukasta ja melkein “pulled” tilassa, säilyttäen kuitenkin jonkinasteisen purutuntuman. Hyvin maustettu kana ja hyvä valkoviininen kastike, jossa oli vielä hieman napakoita kasviksia tuomassa väriä ja tekstuuria. Alkusalaatti toi vähän epätasaisuutta suoritukseen, mutta pääruoka oli oikein mainio suoritus. Loppuun olisi ollut kahvi/tee sekä pullaa (jee!), jotka jäivät kuitenkin tällä kertaa nauttimatta.

image

Sisustus oli siisti bistrohenkinen meininki, korkeita baaripöytiä jakkaroineen ja baaritiski keskellä ravintolaa. Hieman oman pulpetin heiluminen häiritsi, mutta ei kauheasti. Oli täällä muitakin asiakaspaikkoja, normipöytiä ja kabinettikin. Näkymät ikkunoista oli teoriassa kiva, Tölikän lahti kimmelsi ulkopuolella, mutta keskeneräinen työmaa aitoineen haittasi näkymiä. Ulkona työmaiden valmistuttua on varmasti viihtyisä terassi. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on varmaankin jotain pizza-vaihtoehtoja, mutta en osaa sanoa niistä mitään. Lasten kanssa tänne en varmaan könyäisi, on hieman “syrjässä” normipoluilta ja korkeat baaripöydät eivät välttämättä sovellu täysin heille.

URL http://www.bastis.fi/
Puhelin 040-7226767
Osoite Alvar Aallon katu 3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.