Ho Ting

image

Minulla taitaa olla MSG vajarit. Tai sitten joku muu on vialla, kun on joku ihme pakkomielle mennä syömään kiinalaista sapuskaa. Olin tänään matkalla Peking-raflaan, mutta hyppäsin epähuomiossa ysin sporaan ja tajusin Hakiksessa että tulee pitkä matka (tosin Weeruskaankin pitäisi mennä, paitsi että siellä oli tänään jotain sienillä täytettyä kalaa, blech) kävellä. Sinänsä auringonpaiste olisi tukenut kävelyretkeä, mutta toisaalta Hakiksessa oli joku uusi kiinalainen. Tämän turhan monimutkaisen ja epämääräisen päättelyprosessin kautta päädyin legendaarisen Bebek-liikeen vieressä sijaitsevaan Ho Ting -ravintolaan, joka on mahdollisesti tullut tähän jonkun toisen kiinalaisen tilalle (oli pakko tsekkaa ja joku “South Beauty” on ollut tässä joskus).

A thoroughly average Chinese restaurant in Hakaniemi. But the service was attentive.

Close by you can get a better deal by going to Fu Man Lou or Lemon Grass.

image

Tarjolla on lautasannoksia staattisella viikkolistalla, jossa on torstaisin tarjolla: Hapanimelä kana (8e), mustapippuri härkä (8e), friteerattua kanaa (7,50e) kungbao tofu (8e) sekä paistettu riisi tai nuudeli lihalla (7,50e). Kaikkiin annoksiin kuuluu alkukeitto (tänään Peking-keittoa), kahvi/tee sekä vesi. Ja ilmeisesti riisi, ellei ole tuota paistettua riisiä/nuudelia. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Itse päädyin tuohon mustapippurihärkään. Aseet ja servietit löytyvät pöydistä ja vettä sekä tikkuja saa keiton + kahvin vierestä.

image

Tarjoilija/kassaneiti tuli annostelemaan keittoa saman tien ja toi sen pöytään veden kera. Tämä oli höyryävän kuumaa ja ihan hyvää keittoa. Vähän jäi eilisen sopan jälkeen makujen raikkaudessa, mutta kiva tätä oli hörppiä pääruokaa odotellessa.

image

Pääruoka saapui sekin pöytään vauhdikkaasti ja oli kivasti aseteltu lautaselle. Keko riisiä, porkkanaa tomaattia ja pikkelöityä kaalisalaattia sekä sitä naudanlihakastiketta sipuleilla ja muilla kasviksilla. Kaalisalaatti oli hieman kirpsakkaa ja toimi hyvin kurkun kanssa raikastavana välipalana alkukeiton ja pääruoan välissä.

image

Riisi oli ihan ok keitetty, mutta se kastike oli tällä kertaa nyt sitten ihan sitä peruskiinalaismättöä. Kieltämättä nyt tuli sitten kiintiö täyteen. Kyllä tätä söi ja nälkä lähti, mutta kastike (listan merkinnöistä huolimatta) ei ollut tulista ja muutenkin mentiin aika neutraaleilla mauilla. Liha oli ihan ok, kasviksetkin maltettu jätettää napakoiksi. Perus kiinalainen.

image

Mutta kun tätä vertaili siihen eiliseen Jing Cheng kokemukseen, niin kyllä tämä jäi ihan selvästi jälkeen. Halvallahan nämä lähtee ja chilikastikettakin pääsi roiskimaan, mutta parempaakin löytyy. Lähellä on kuitenkin Fu Man Lou sekä Lemon Grass, jotka about samassa hintaluokassa tarjoavat paremman vaihtoehdon.

image

Sisustus on yksinkertainen, muutamilla kiinalaisilla koriste-esineillä väritetty. Asiakaspaikat olivat siistit ja toimivat, varsinkin kun sai istuskella aurinkoisen ikkunan vieressä. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, kassaneiti jaksoi häärää ja katsoa että asiat ovat kunnossa, kaadella vettä etc. Kasvissyöjälle oli se tofu annos.

image

Ps. Kallioon on avautunut Soup! Ja Cabana de Empanadan pitäisi vihdoinkin avautua 27.4. Forumissa.

image

URL www.eat.fi/helsinki/ho-ting
Puhelin 041-7241346
Osoite Sörnäisten rantatie 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.