Oiva

Silmissä säkenöi kun astuin sporaan, mutta jäin kuitenkin seisomaan keskitilaan, tarkkailemaan epämääräisen valosumun keskeltä näkyvää maisemaa. Verta oli pumpattu kuin Tarantinon leffassa ja olo oli hutera, mutta uusien nahkahanskojen tuoksu ja kireä puristus sormissa piti mielen mukana matkalla kohti Linjoja. Pysäkki ympyrätalon kohdalla ja ulos raittiiseen ilmaan, väistelemään lätäköitä ja muita vaaroja.

Kalossien saapuminen Saksan Amazonista kestää tuskastuttavan kauan, mutta ensi viikolla pitäisi olla jo helpotus tiedossa. Pysähdyn kadunkulmaan ottamaan kuvaa ravintolasta ja mieleen palautuu ensimmäinen puku, jonka ostin tästä vierestä. Kolminappinen prêt-à-porter puku oli suuri ylpeyden aihe nuorelle pojanklopille, vaikka olikin halpismateriaalia. Nyt tässä on tarjolla Kotipizzan tacoja ja hiustenleikkuuta.

A tasty buffet of honest, down to earth Finnish food in a restaurant with a nostalgic ambiance.

Other Finnish buffets in the general area are Raiku, Juttutupa and Weeruska.

Rafla tarjoaa kotiruokabuffaa (10,30e, 8,80e pelkkä soppa+salaatti), joka tänään sisälsi: Kukkakaali-juustokeitto, linssipihvejä ja paprikamajoneesia, ankankoipia confit appelsiinikastikkeella, lihapullia pippurikastikkeessa, valkosipuliperunoita, perunamuussia, salaattibaari (salaattisekoitus, porkkanaraaste, tomaatti, kurkku, “pepperoni” eli marinoitua punapaprikaa, paahdettua paprikaa, vesimelonia, mummonkurkkuja, savukala-pastasalaatti, perunasalaatti, vihreitä papuja seesaminsiemenillä, pikkelöityjä vihreitä pepperonichilejä, modausjuttuja ja kolmea eri kastiketta) sekä useampaa leipää (tummaa, itse tehtyä vaaleaa leipää ja levitteitä). Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa.

Kukkakaalikeitto aloitti lounaan ja juuston pehmittämä, pippurinen kaalin puraisu toimi mainiosti, antaen lämpimän pohjan lounaalle. Herkullisen persoonallinen leipä, mukavan rapsakalla kuorella toi maittavaa lisäsävyä soppakulhon kylkeen.

Salaattilautanen oli aika perussettiä, tosin ne kirpsakan etikkaiset mummonkurkut sekä “pepperoni” paprikat olivat siinä määrin herkullisia, että niitä oli pakko ottaa lisää pääruoan kylkeen.

Lämpimät ruokalajit tuli vedettyä lautaselle kerralla. Näitä hakiessa linjasto oli jo täyttynyt vakkariasiakkaista ja patojen äärellä jonottaessani, katseeni harhaili ruokien ylle sijoitetuissa lapuissa, nämä olivat paremmalla tasolla kuin suurimmassa osassa buffeteista. Lautasen keskelle kasattu muussi oli kuohkean sileää ja täyteläisen makuista, tämä sopi hienosti muiden osasten kanssa yhteen. Ankkaa saa harvoin buffasta, mutta tämä ei valitettavasti noussut ihan sille tasolle, mitä toivoin.

Nihkeä nahka jäi laariin ja rasva oli sulanut pois jo kauan sitten, jättäen jälkeensä aavistuksen kuivan lihan. Mutta kastikeen kanssa tämä oli silti ihan mielenkiintoista vaihtelua normimeininkiin, varsinkin kun haarukkaan nappasi mukaan vähän pikkelsiä. Linssipihvit olivat hieman höttöisiä, mutta perunapyreen ja mausteisen paprikakastikkeen kanssa nämä maistuivat oikein hyvälle. Lihapullat olivat melko jämäköitä rakenteeltaan, mutta myös erinomaisesti maustettuja ja paistettuja.

Lisäksi pullien kermaisen pippurinen kastike antoi samettisen puraisun pullien päälle, nostaen tämän buffan melko kovalle levelille. Mielestäni tämä oli selkeästi parempi kuin esim. Weeruskan tai On The Rocksin vastaavat, mutta ei pääsyt ihan samaan sfääriin Raikun kanssa, siellä oli ne valmiit salaatit niin herkullisia jne. Mutta siis tosi hyvä kotiruokabuffa, kannattaa ehdottomasti testata.

Sisustus on tyylikkään kaljabaarin tuntuinen ja hauskan nostalgisella meiningillä väsätty. Jännät patsaat sekä kattokruunut toivat jylhää fiilistä, muuten hieman arkiseen menoon. Tässä oli oikein mukava istuskella ja vahdata ikkunoista ohi kulkevia ihmisiä. Taustalla soi konseptiin sopiva musiikki joka kattoi niin vanhaa suomalaista musaa, kuin rokkia viime vuosisadan puolivaiheilta.

Asiakaspalvelu tiskillä oli oikein ystävällistä ja tosiaan isot propsit buffan selkeästä ja kattavasta laputuksesta. Kasvissyöjällekin löytyi kohtuu kattava setti kaikista kategorioista. Lasten kanssa en välttis tänne lähtis, enemmän aikuiseen makuun.

URL www.ravintolaoiva.fi
Puhelin 010-2192980
Osoite Porthaninkatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.