Kamalig

Aurinkoinen päivä hiveli ulkona, kun hyppäsin autoon ja karautimme Hietsun kauppahallin kulmille. Tämä on notkunut listalla jo pitkään ja tarkoituksena oli kyllä käydä aiemminkin, mutta joko sää tai se klo 12 aukeamisaika on potkinut vastaan. Nyt kuitenkin onni suosi rohkeita ja pääsin R:n kanssa lounaalle maistelemaan filippiiniläistä safkaa.

Filippino food in a streetfood stall at the Hietalahden Kauppahalli market hall. The Pork Adobo was tasty, but I would have preferred some heat with it.

Other interesting restaurants in the hall are Fat Ramen, Petiscaria and Super Bowl.

Listalta löytyi Cityn Syö-viikkojen innoittamana tasan kaksi annosta (10e): Pork adobo rice eli haudutettua porsaanniskaa, makeaa soijaa ja valkosipulia maustetun riisin ja talon suolakurkkujen kanssa sekä Chicken ginataan rice eli inkiväärillä ja galangalla maustettua kanaa kookosliemessä maustetun riisin ja kasvisten kanssa.

Näiden lisäksi oli tarjolla myös “snacks”-osasto (5e), josta löytyi: Steamed buns pork bellyllä/brillatulla kanalla/lengualla sekä dumplings eli 3 kpl possulla ja mausteilla täytettyä taikinanyyttiä. Otettiin molemmat pääruoat ja dumplingit sivuun.

Alkuun heitettiin dumplingit ja nämä olikin oikein kivoja pikku paketteja. Taikina oli sopivan ohutta ja possutäyte mukavasti maustettua. Se kastike oli ihanan makuista, suolaista ja yrttistä.

Itselle osui se possu ja liha oli pääosin murisevan mehukasta sekä hyvin maustettua. Riisi oli vängän makuista (kookos?) ja rapsakoitu paahdetulla sipulilla. Talon suolakurkku ilmeisesti ehkä tarkoitti sitä pikkelöityä retikkaa tms? Se oli ihan jees, aika iisisti maustettua tosin.

Näiden kaveriksi oli paahdettua porkkanaa mikä oli rapsakan makoisaa. Mutta molempia oli tosiaan molemmissa annoksissa, joten menu oli aavistuksen harhaanjohtava, tai sitten se vaan johtuu omasta tulkintakyvyn puutteesta.

R:n currykana sisälsi mehukkaan kanan lisäksi perunaa ja porkkanaa sekä sitä kastiketta. Maku oli ook, itse pidin omasta possusta tosin enemmän. Eniveis, kivat annokset ja erityisesti kun niihin tuikkasi vähän näitä kondimentteja.

Tosin näistä pitää semmonen nootti antaa, että kaikki maistuivat etikkaisilta ja tähän olisi mielestäni sopinut joku tulinen soossi sivuun, ehkä myös joku suolaisempi/pähkinäinen tms.

Nyt meni aika kirpsakaksi koko hoito loppua kohden, tosin kyllähän se sopii tuollaisen rasvaisen possun kanssa, mutta silti. Kyllä tämä oli kuitenkin ihan maittava lounas, varsinkin ne dumplingit.

Sisustus on katu-uskottava, aina ahtaita ja keikkuvia istumatiloja myöten. Tänne ei tulla iltaa viettämään, vaan vetämään kulhollinen safkaa hallin käytävälle. Ja jännä toi logo, muistuttaa kovasti Välimäki, eiku Chapter-ravintolan vastaavasta. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjille oli aika hintsusti juttuja, lenguakin taitaa olla kieltä?

URL www.facebook.com/kamalig.hki
Puhelin 045-6251586
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.