The Tray

Alles in ordnung, nouse ylös ja pyyhi pölyt. Askelkuviot ovat selvät hetkeksi ja nyt pitää keskittyä olennaiseen. Eli syömiseen! R. tuli käymään ja piti palaverisuman loppuun keksiä joku mesta mikä sopisi lounaspaikaksi, mutta ei olisi liian kaukana, myöhäisen ajankohdan takia. Olin jossain törmännyt siihen, että Kluuvin Glo-hotellin alakerta oli uudelleen brändätty ja tottelee nyt nimeä The Tray.

Tämä sijainti lienee jollain tavalla haasteellinen, kun joku aika sittenhän tässä alkoi taas lounaat soppa+salaattibuffan muodossa. Ja sitten tuli joku lähi-itä-vaikutteinen lounasbuffa, jossa en ehtinyt/viitsinyt käydä (varsinkin kun ei edes nimi vaihtunut) ja nyt näin. Ehkä tätä vaivaa sama tauti kuin sitä Kämp Galleriaa, jossa tuntuu olevan hintsusti kävijöitä silloin kun sinne on eksynyt.

A hotel restaurant with a Middle Easternish lunch buffet, the salads were tasty but the main course left me wanting.

Other hotel restaurants in Helsinki are Kämp, Krog Roba and Linnankellari.

Kyseessä on siis hotellin aulabaari/aamiaisnurkka, johon katetaan lounaaksi salaatti + lämmin ruoka buffa (10,30e). Tänään oli tarjolla: Sumaccilohta, valkosipuliperunoita, juustokuminakastiketta, tomaatti-basilikasötkötystä, couscousia sattumilla, uuniporkkanoita, vihreitä papuja ja chiliä, maissi-papusalaatti, pastasalaatti, vihreä salaattisekoitus, kastikkeita yms modausmeininkejä sekä leipää ja etäisesti hummuksen kaltaista levitettä.

Alkuun tuli nykäistyä lautasellinen salaatteja ja tämä kokonaisuus toimikin ihan hyvin, tosin muistutti kovasti Sandron salaattibuffaa pääsemättä kuitenkaan sen tasolle. Ihan hyvä maut kuitenkin ja tuoreet komponentit sekä kohtuullisen runsas kattaus vaihtoehtoja. Leipä oli hieman höttöistä omaan makuun ja se hummus ei ollut kyllä mitään ihan traditionaalista, jos hummusta laisinkaan. Sumac(?) jota oli ripsoteltu pinnalle ei oikein erottunut ja tahnassa oli hentoinen savukalamainen fiilis.

Pääruoaksi vedetty lohi lähenteli sellaista laitosruokamaista meininkiä, sumaccia en tästäkään löytänyt vaikka yritin ja jogurttikastike oli liian vetistä toimiakseen kunnolla. Valkosipuliperunat eivät juuri valkosipulilla juhlineet, mutta muuten nämä uunissa kypsennetyt palaset olivat ook.

Vesipisteen vieressä olleet lasit olivat valitettavasti sitä hotellin aamiaiskokoa, mutta nyt tarjolla ei ollut mehua, jonka säästämiseksi tuo annoskoko on varmaan ihan hyvä, vesilasille aivan liian snadi. Nyt piti jatkuvasti juosta täyttämässä. Toki tässä olisi voinut ryhtyä kanniskelemaan useampia laseja tai innovoida jotain kahvikuppien kanssa.

Sisustus on vedetty uusiksi ja muutenkin hotelli oli remontin alla. Ihan kiva tämä on ja edelleenkin tässä tulee pientä loman fiilistä kun istuskelee hotellin aulassa. Mutta kuten R. totesi, niin vähän tässä välittyi sellainen 80-luvun Miami Vice meininki, ehkä ne jännän väriset matot? Voisi joskus tulla vetämään Cuba Libren valkoisessa puvussa, purkkareissa ja ehdottomasti ilman sukkia. Kohta alkaa olla ihan ilmatkin sopivat tuollaiseen ulkoiluun.

Asiakaspalvelu oli erinomaista, astiat blokattiin nopeasti ja huomaamatta, muutenkin käytiin tsekkailemassa että homma sujuu. Vähän tietty vaikuttaa, että oli enemmän henkilökuntaa kuin ruokailijoita, mutta kuitenkin. Laput olis tosin ollut kivat tällaisessa buffamuotoisessa kattauksessa, mutta niin ne puuttuu monista muistakin linjastoista. Kasvissyöjä pärjäisi ihan hyvin tuolla salaattivalikoimalla ja lasten kanssa hotellit toimii aina, tilaa on jne.

URL www.thetray.fi
Puhelin 050-5765792
Osoite Kluuvikatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.