GLOBE

Edellisen kerran kun tämä GLO Hotel Kluuvin ravintola tarjoili lounasta meni itseltä ohi ja asia jäi nyppimään. Siksikin olin iloinen kun huomasin, että lounas oli tullut takaisin, vaikkakin hieman eri muodossa. Kyseisestä lokaatiosta on lämpimät muistot n. 10 vuoden takaa, kun täällä oli Sauli Kemppaisen luotsaama mainio La Cocina.

Tuo paikka taidettiin kuoppaa sitten kun herra Kemppainen lähti Saksanmaalle keittelemään. Tilalle tuli muistaakseni joku instanssi joka tarjoili burgereita tms, mutta se oli sen verran lyhytaikainen, etten siellä kerinnyt käymään. Nythän rafla on ymmärtääkseni sijoittunut pelkästään tämän hotellin aulaan ja ylempänä ei normi raflaa enää ole.

A stick to your ribs stew lunch at the stylish GLO Hotel Kluuvi lobby bar/restaurant. There is a vegetarian and a meatier stew and a few salads available in this buffet style lunch.

Other hotel restaurants in Helsinki that might interest you are Kämp, Linnankellari and Lost In Helsinki.

Enisveis, tämä mesta tarjoaa siis pataruokaa ja on jo käsitelty Nyt-liitteessä. Näin ollen jätin taktisen hajuraon tuon artikkelin ja oman käynnin väliin. Minun oli tarkoitus käydä jo jonkun aikaa sitten, mutta nämä omat aikataulut ovat venyneet ja vanuneet pitkin poikin pirstaleiksi jo hetken. Nyt näyttää onneksi vähän iisimmältä, eli ehkä tämä tästä. Mutta siis se ruoka.

Buffaan (10,20e) kuuluu salaatti ja pari pataa, joista toinen on vege. Tänään tarjolla oli: Makkara-ohrapata, palsternakkapata, vihersalaatti, tomaattia, kurkkua, kikhernesalaatti ja tomaatti-mozzarellasalaatti. Tilauksen ja maksun voi hoitaa joko pöydässä tai sitten tiskillä. Päivän lehtiä näytti pyörivän pöydillä. Aseet on ovelasti osittain buffassa ja pöydissä. Vesi tuodaan pöytään.

Alkusalaatti oli yllättävän hyvä, tykkäsin erityisesti siitä kikherne-salaatista, jossa oli uunikasviksia ja kiva kastike. Muutenkin komponentit olivat tuoreita ja hyviä, tosin ei nää talvitomaatit oikein ole mistään kotoisin. Mutta hyvä aloitus tosiaan ja ainoa mitä jäin kaipaamaan oli leipä.

Makkarapata oli tosi hyvää, ihanan täyteläistä ja sellaista stick to your ribs -tyylistä meininkiä. Tästä lähti nälkä siinä määrin, etten kyennyt ottamaan sitä palsternakkaversiota, vaikka kuinka yritin suostutella itseäni.

Ihan loistava talviseen keliin (jos tätä nyt talveksi voi tällä hetkellä taas kutsua) ja taitavasti valmistettua. Mutta tässäkin vähän jäin kaipaamaan sitä maalaisleivän nurkkaa. Hyvä ja täyttävä lounas joka kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa.

Sisustus on hillityn tyylikäs ja mukavan kansainvälisen tuntuinen, kun lähipöydässä oli joku liikeneuvottelu toisella kotimaisella. Tässä tuli vähän sellainen miniloman tunne, kun veteli safkaa hotellin aulabaarissa. Samalla oli hauska vahtaa Kämp Gallerian käytävällä säntäileviä ihmisiä.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli salaatti ja vegepata, kannattaa tyypata. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tilaa ainakin löytyy ja lokaatio on keskeinen.

Ps. Mäntässä on tapahtumassa elokuussa hyvin mielenkiintoisen kuuloinen Food & Art -festari, jossa Michelin-tähditettyjä sekä muuten vaan huippukokkeja suomesta ja ulkomailta duunaavat Chef’s Menu nimisen illallisen. Vaikuttaa erittäin houkuttelevalta kohteelta.

URL www.glohotels.fi/en/hotels/glo-kluuvi/restaurant
Puhelin 09-58409445
Osoite Kluuvikatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.