Taste of Helsinki 2017

Perjantaina tuli sitten käytyä pikalounaalla Taste of Helsinki -festareilla. Ilma oli kaunis kuin mikä ja alue oli kalustettu tyylikkäästi, sekä mielestäni hieman selkeämmin kuin viime vuonna, jolloin meni vähän harhailuksi. Kompaktista muodostaan huolimatta tänne oli saatu aika hieno kattaus ravintoloita, niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

The annual gourmet food festival in Helsinki is the place to be. The weather this year was excellent as was the decor of the area and the plethora of fine restaurants populating the tents.

There is also a wine tent with interesting choices to go with your food, or you can just grab a glass of champagne and enjoy the cool atmosphere.

Itse päätin muodostaa lounaani parin ravintolan tuotoksista, eli Ludun ja Noan nimikkoannoksista. Sinänsä mulle kyllä jäi muutama “markka” (1mk = 1e) ylimääräistä, mutta jotenkin en vaan saanut itsestäni irti, että olisin vielä jotain ruvennut vetämään. On tää välillä niin rankkaa.

Ekaksi oli tosiaan Ludun annos, joka oli: Härkätartar, selleri-kurkkusalaattia, briossia ja sinappihollandaisea (8e). Tämä oli erinomainen annos! Tosi hyvä ja laadukas liha oli annoksen keskiössä ja sitä oli vielä annosteltukin ihan kunnon määrä. Sinappihollandaise oli saatu sopivan sinappiseksi, pysyen kuitenkin täyteläisenä tuoden annoksen muut komponentit yhteen.

Selleri-kurkkupikkelsi leikkasi rasvaisuutta ja toi happoa peliin mahtavalla tavalla. Briossissa oli oikein hyvä sitko ja toi oman panoksensa suutuntumaan. Hyvä annos ja tätä oli ilo syödä auringon hellimän baaripöydän ääressä.

Toisena annoksena oli Noan: “Kilohaili & chips” eli kalaa savustettuna rapeaksi, suolakurkkua, karhunlaukkamajoneesia sekä ranskalaisia (12e). Tämä oli tavallaan ihan mielenkiintoinen kokonaisuus, kala oli hyvää ja varsinkin sen majoneesin kanssa toimi hienosti. Ranut olivat pääosin ihan jees, mutta jotenkin tässä jäi suuhun pyörimään liikaa jotkut pienet hippuset ja se jäi hieman hämäämään.

Muutenkin annos tuntui snadisti “tunkkaiseilta” ja olisi mielestäni kaivannut jotain terävää makua mukaan, nyt se pikkelöity punasipuli hävisi taustakohinaan, eikä suolakurkutkaan olleet kauhean piristäviä. Tämän jälkeen olikin tosiaan sellainen olo, että voisi hiipiä paikalta pois. Mutta kiva oli maistella molempia annoksia, tartar kuitenkin vei voiton omalta osaltani.

Mesta oli tosiaankin hieno ja olisin mielellään tullut tänne isommankin porukan kanssa aikaa viettämään. Pitää yrittää ajoittaa homma ensi vuonna paremmin ja haalia kasaan tarpeeksi jengiä sekä tulla ihan ajan kanssa.

Nyt tämä kutistui omalta osalta nopeaksi lounasreissuksi, josta sai vielä maksaa (14e) pääsymaksun. Mutta oli tämä siltikin käymisen arvoinen kokemus. Hyvä, että järkkäävät näitä, varsinkin näin laatu edellä.

URL www.tasteofhelsinki.fi
Puhelin 045-8873220
Osoite Kansalaistori, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.