Mediterrane

Joo-oh. Eiköhän tämä Laru ollut nyt sitten tässä, ellen jaksa joskus raahautua siihen herra G:n suosittelemaan Bar 52:een. Tämä osoittautui normilinjastoksi Lauttasaaren teollisuusalueella (tai miksi tällaista toimistorakennusten täyttämää aluetta nyt voisi kutsua? Sim Cityn commercial district?).

A standard lunch cafeteria in Lauttasaari.

Be sure to check out Borneo, Lumbini and Blue Peter that are also situated in this area.

Perusmeininkiä buffet-muodossa, joko salaatti+soppa (8,50e) tai sama lämpimillä vaihtoehdoilla (9,70e). Tänään oli tarjolla: Thai-kanakeitto, pizza Mediterrane, paistettua turskaa rapukastikkeella, ylikypsää porsaan niskaa Hoi Sin -kastikkeessa sekä loppuun valkosuklaapannacottaa ja vadelmahilloa. Oli salaattia, leipää ja juomaa, tiedätte kyllä.

Alkuun vedetty soppa oli ihan ook, kyllä tätä nälkäänsä vetää ja vähän oli eksynyt joukkoon kookoksen ja tom yumin makuja. Kana oli snadisti kuivaa, mikä oli erikoista, kun keittoa kuitenkin vedetään. Salaattibaarin valikoima oli semijees, tosin se perunasalaatti oli aika jännän makuista.

Pääruoat olivat ihan kohtuullisia. Kalan leivitys nyt oli luonnollisestikin lötkistynyt lämpöhauteessa, mutta se rapukastike kompensoi, kun oli kohtuu maukasta. Ylikypsä possu oli pysynyt melko mehukkaana ja oli tosiaan haarukalla leikattavissa.

“Hoi Sin”-kastike tarkoitti tällä kertaa snadisti makeaa BBQ-kastiketta, joka toki sopii possun kanssa. Keitetyt perunat eivät olleet huonoja. Tässä sai vähän tällaisen itse viritetyn surf’n’turf lautasen väsättyä, mikä tavallaan kiehtoi ajatuksen tasolla.

Pannacotta oli huikean makeaa, sitä oli jo vähän vaikea vetää. Mielenkiintoista, että siihen oli nähty tarpeelliseksi pistää vielä hilloa viereen. Ottaen huomioon, että melko lähellä on kuitenkin Borneo, Lumbini ja Blue Peter, niin oli tämä kyllä melko vaisu esitys lounaspaikaksi näillä leveysasteilla.

Sisustus on ajan hampaan nakertama ja hyvin funktionaalisesti kalustettu kahvila. Raflan keskellä on sohvaryhmä, jos tekee mieli pidempään istuskella. Siihen astioiden keruupisteeseen olisi ihan hyvä laittaa biojätteille oma ämpäri tms. Oli tässä kuitenkin jotain tauluja seinillä tuomassa vähän väriä maailmaan.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle ei oikein ollut mitään merkittävää ainakaan tänään. Lasten kanssa tuskin menisin, enemmän tällainen aikuisten työläisten tankkauspiste. Ehkä näitä linjastoja ei enää jaksa rehata läpi. Tosin koskaan ei tiedä jos tulee joku ihan helmi vastaan. Lapsillekin sanotaan, että kaikkea pitää maistaa. Mikä toki ei ihan täysin pidä paikkaansa.

URL www.mediterrane.fi
Puhelin 050-4430601
Osoite Melkonkatu 18, Helsinki

2 thoughts on “Mediterrane”

  1. Ennen kuin hylkäät Larun kokonaan, kannattaa vielä käydä tsekkaamassa ainakin Oton Soppa (https://www.otonsoppa.fi). Myös Bistro Telakasta olisi hauska lukea arvio.

    Tämä blogi on muuten ihan parasta viihdettä ja ainoa, jota tulee säännöllisesti luettua. Toivottavasti et siis ikinä lopeta! 🙂

    1. Hei ja kiitos kannustavata kommentista sekä hyvistä vinkeistä.

      Miten mä olinkaan unohtanut tuon Oton Sopan (tosin Larun piste näyttäisi olevan uudelleen brandatty Black Flag burgeriksi). Bistro Telakasta en ollut edes kuullutkaan. Laitetaan listalle.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.