Satkar

IMG_2270.JPG

Oh how the mighty have fallen! Ennenmuinoin Satkar oli Se Nepalilainen Ravintola. Nyt, tämän remontin jälkeen (ja jossain määrin jo sen lönkalta muuton jälkeen) tässä on tapahtunut joko tason laskemista ja/tai liian monta ruokailua nepalilaisissa. Homma on tuttua muistakin mestoista, eli sisään ja pöytään johon tulee se jännä menu muoviständissä. Tarjolla on aina jotain kasvista, useampaa merenelävä/elukka -annosta ja sitten joku sekoitusannos tms kalliimpi setti. Tilaus hoituu nopeasti pöydässä ja maksu tehdään tiskillä (tai miksi tällaista majaa kutsutaankaan?). Seinillä hienoja (mutta kovin samanlaisia kuin muissa vastaavissa ravintoloissa) tauluja Nepalista. Tänään oli tarjolla: Alu Gobi eli Kukkakaalia ja perunaa tulisessa tomaatti-sipulikastikkeessa (8,50e); Saag Kofta eli Pinaattipyöryköitä tomaatti-kermakastikkeessa​ (8,50e); Chicken Korma eli Kananpaloja tomaatti-kermakastikkeessa (9e); Prawn Curry​ eli Katkarapuja tomaatti-sipuli-currykastikkeessa​ (9e) sekä Lamb Masala eli Lammasta tulisessa tomaatti-sipulikastikkeessa (9,50e). Näiden lisäksi on salaattibaari sekä kahvi/tee loppuun.

IMG_2265.JPG

Salaattibaarissa oli vihreä salaattisekoitus tomaatilla, kurkulla ja paprikalla, marinoituja pepperoneja, suolakurkkuja sekä jännittävää mausteista perunasalaattia. Papadum leivät loistivat poissaolollaan (ennen näitä oli aina) mutta muuten alkusalaatti oli ihan kiva ja ainoa mitä jäin kaipaamaan (niiden raksuvien leipien lisäksi) oli se marinoitu sipuli. Pääruoka saapuikin erinomaisen nopeasti, varsinkin kun oltiin lounastreffin kanssa käymässä läpi viimeaikojen koettelemuksia. Hauskat keskustelut siivittivät ruokailua hienosti, vaikkakin täytyy sanoa, että ikinä en ole saanut näin rakastuneen kokin ruokaa. Suolaa oli sen verran annoksessa, että ensimmäiseksi (remontin jälkeiseksi) käynniksi oli hieman raffi kokemus. Lisukkeina olleet papumeiningit sekä raita olivat oikein mainioita ja naan-leipäkin oli hyvä, mutta tähänkin täytyy sanoa että Shubha Kamanan leivät olivat parempia.

IMG_2266.JPG

Sisustus on uudenkarhea ja siisti sekä vedetty aika perinteisellä (suomi)nepalilaislinjalla maaliin. Ulkona on remonttia vaikka kuinka paljon, mutta se varmasti poistuu pikkuhiljaa. Hieman tuli sisääntullessa food court fiilis, mutta toisaalta jaettu tila muiden ravintoloiden kanssa on varmaankin ihan perusteltu. Ja heti löytyi taas uusi rafla (joku sushibuffa Satkarin vieressä) missä pitää käydä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjille nepalilaisista tuntuu aina löytyvän jotain ja lasten kanssa ollaan käyty Satkarissa useita kertoja. Mutta täytyy kyllä sanoa, että loistavasta seurasta huolimatta tämä reissu ei ihan vakuuttanut. Ei tämä vielä pahaa ollut, mutta aivan (aivan) liian suolaista. Toivottavasti aiemmin hyvät kokit eivät ole remontissa hävinneet joihinkin muihin alueen monista (hyvistä) nepalilaisista ravintoloista.

URL www.satkar.fi
Puhelin 09-611077
Osoite Fredrikinkatu 46, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.