Kahvihuone

Tämä mesta on roikkunut listalla jo sen verran aikaa, että oli pakko käydä testaamassa. Vaimo tuli mukaan lounaalle ja koska hän ei ole aiemmin phở:ta maistellut, niin valinta oli helppo. Tämä pienehkö kioski sijaitsee Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun nurkassa, kätevästi sporapysäkin vieressä, tosin me oltiin autolla liikenteessä. Ja kylläpä täälläkin möyritään, Stadissa tuntuu joka paikka olevan täynnä raksoja.

A lovely small restaurant offering Vietnamese phở and vegetarian phở alongside salads and more traditional soups. The phở was excellent and well worth the trip to this spot.

Other places in Helsinki offering phở are No. 5 Coffee, Codle and Mai Viet.

Kahvilameiningin lisäksi on tarjolla lounasta, joka käsittää päivän sopan (6,90e!), soppa+pienen salaatin (8,90e), salaatin (8,90e) tai sitten niitä phở-keittoja (10e) kanalla, naudalla tai vegeversiona (liemi tehty kasviksista). Meille tuli tietysti ne phởt, vaimolle kanalla ja minulle lehmällä. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, pöydiltä löytyi päivän lehdet. Tiskiltä olisi saanut alkuun myös leipää, mutta ei tehnyt mieli.

Keitto tuli seminopeasti, keittiössä oli kova tohina päällä. Annokset olivat vakuuttavan näköisiä, kuten nämä usein ovat. Liemi oli kirkas ja todella upea. Meni heti kärkikahinoihin yhtenä Stadin parhaimmista phở-keitoista. Erittäin herkullinen liemi oli lämmittänyt myös lihat hyvin ja nämä olivat murisevan mehukkaita. Nuudeleita oli sopivasti ja vähän löytyi ohueksi vedettyä sipuliakin.

Tosin sipulia on yleensä omaan makuun liian vähän, mutta se johtuu vaan omista outouksista. Yrttiä oli laitettu myös kohtuullisesti ja annoksesta löytyi rapsakoita ituja tuomaan vähän tekstuurivaihtelua. Srirachaa olisi löytynyt myös, mutta nyt ei jostain syystä tehnyt mieli, keitosta valmiiksi löytyvät chilit riittivät tällä kertaa. Vähän piti sitä limeä kuitenkin roiskia loppua kohden. Erinomainen keitto, todella hyvä lounas, suosittelen testaamaan.

Vaimon soppa oli sekin mainio, tosin tästä nyt voi lähinnä todeta, että kanakin toimi ihan yhtä hyvin kuin lehmäkin. Hän tykästyi keittoon kovasti ja totesi tällaisen lämmittävän ja herkullisen keiton olleen juuri sitä mitä toivoikin lounaalta. Molemmilta siis vahva kyllä tälle paikalle.

Sisustus on kahvilamainen ja tila on otettu hyvin käyttöön, mukaanlukien ikkunapaikkoja sekä baaripöytää. Kassan ylle oli löydetty mielenkiintoisen näköinen lamppukonstruktio. Ikkunan ääressä oli mukava lounastaa ja rento taustamusiikki sopi meininkiin hienosti.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli vegephở, joka on sen verran harvinainen löytö, että varmaan kannattaisi sitäkin koestaa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tosin tilaa on hieman hintsusti, mutta syöttötuoli näytti löytyvän.

URL www.thekahvihuone.fi
Puhelin  044-9724474
Osoite Aleksis Kiven Katu 42-48, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.